search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:44
MENU CLOSE

Βόλος: Ο Μπέος «στόλισε» φάτνες με… αληθινά ζώα – Παρέμβαση εισαγγελέα (photos/video)

14.12.2022 11:56
volos_fatni_zoa_new
credit: gegonota.news

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή καταγγελία φιλοζωικών οργανώσεων για κακοποίηση ζώων στις δύο φάτνες που στήθηκαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου και στο χωριό του Άη Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με τα gegonota.news, οι φιλοζωικές οργανώσεις -στην επιστολή τους προς την Εισαγγελέα- σημειώνουν πως κάθε χρόνο οι πολίτες γίνονται μάρτυρες μιας παρανομίας και συγκεκριμένα χρήσης ζώντων ζώων αρνιών και μικρόσωμων αλόγων ως διακοσμητικά στοιχεία και «ντεκόρ» στη Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου και προσθέτουν πως σύμφωνα με το νόμο, συνιστά παθητική κακοποίηση.

credit: magnesianews.gr

Σύμφωνα με τις φιλοζωϊκές, οι πράξεις του Δήμου Βόλου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία, αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος.

Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και αναμένονται τα αποτελέσματά της, προκειμένου να εξετάσει ο εισαγγελέας, αν θα ασκήσει ή όχι δίωξη.

Μπέος: «Σωστή η απόφαση να τοποθετήσουμε ζωάκια στη φάτνη, κάνουμε χαρούμενα τα παιδιά»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, υπερασπίστηκε την απόφαση του Δήμου να τοποθετήσει αληθινά ζωά στις φάτνες, λέγοντας πως «κάνουμε χαρούμενα τα παιδιά».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», τόνισε ότι «υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου και δημάρχου. Εκεί έχουμε όλη τη μέρα άνθρωπο που τα καθαρίζει και τα φροντίζει, περνάνε καλύτερα τα ζώα και ταυτόχρονα δίνουμε χαρά σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά».

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι, όταν η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με την εικόνα των αληθινών ζώων στη φάτνη.

«Αρέσει σε χιλιάδες κόσμο. Ψεύτικα βλέπω και στην τηλεόραση και στο περιοδικό. Αυτή είναι η ομορφιά. Αντί να μας πείτε και ένα μπράβο, γιατί αυτά τα αρνάκια θα ήταν στο τραπέζι σου τώρα τα Χριστούγεννα. Τα σώσαμε, τα προσέχουμε και τα ταΐζουμε, που είναι το κακό; Και δεν θα ρωτήσω και κανέναν», απάντησε ο δήμαρχος Βόλου.

Διαβάστε επίσης:

Όργιο αστυνομικής βίας και αναίτια χρήση χημικών στις πορείες για τον Κώστα Φραγκούλη – «Είναι μικρή, μην τη χτυπάς» (photos/videos)

Καιρός: Έρχονται «ανοιξιάτικα» Χριστούγεννα – Καταφθάνει θερμή εισβολή με 25άρια! (Video)

Μεταξουργείο: Φωτιά στο θέατρο Περοκέ – Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:43