search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 16:46
MENU CLOSE

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου: Δεν κλήθηκε στη δίκη Κορκονέα η οικογένεια Γρηγορόπουλου

11.05.2022 10:57
korkoneas2

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάθεται σήμερα μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Η σύνθεση του δικαστηρίου είναι διαφορετική αυτή την φορά, μετά την άσκηση αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης που έκανε δεκτή το Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως καταγγέλλει η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανάρτησή της στο facebook, δεν κλήθηκαν ούτε η ίδια ως νομικός εκπρόσωπος, ούτε η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Περιμέναμε να κλητευθούμε εμείς και οι εντολείς μας, η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου, για την νέα δίκη. Με κατάπληξη ωστόσο πληροφορηθήκαμε, τυχαία, ότι η δίκη έχει προσδιορισθεί για σήμερα 11/5/2022, χωρίς να κλητευθούν ούτε η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου ούτε εμείς ως πληρεξούσιοι και αντίκλητοι δικηγόροι. […] Γύρω από αυτήν την υπόθεση εξακολουθούν να ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο μηχανισμοί υπόθαλψης του δράστη της δολοφονίας», αναφέρει.

«Και όταν αναζητήσαμε πληροφορίες και εξηγήσεις χθες και σήμερα, πληροφορηθήκαμε από το αρμόδιο Τμήμα της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας ότι η παράλειψη κλήτευσής μας δεν οφείλεται σε παραδρομή ή σφάλμα, αλλά σε εντολή που δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μπαντουδάκη, να μην κλητευθεί η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, δηλαδή η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου», προσθέτει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από  το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο δεχόμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών, σπάζοντας τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης.

Η απόφαση πάντως του δικαστηρίου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

«Αν έχεις τύχη διάβαινε…»: Έπαιξε 3 ευρώ στο Τζόκερ και κέρδισε 6 εκατομμύρια (Photos/Video)

Διόνυσος: Διαρρήκτες εμβόλισαν μοτοσυκλέτα αστυνομικού – Καταδίωξη χωρίς αποτέλεσμα (Video)

Ελευσίνα: Φωτιά σε χώρο εμπορίας ξυλείας – Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 16:46