Αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων η Σουηδία
Το Κοινοβούλιο της Σουηδίας αναγνώρισε ως γενοκτονίας την σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους. Όπως αναμενόταν η απάντηση της Τουρκία ήταν άμεση, καθώς ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Στοκχόλμη και ακύρωσε την σύνοδο κορυφής των δύο χωρών.
«Αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση και που ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος δεν ήταν ιστορικοί», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω από αυτή την απόφαση.
Στο μεταξύ, αναβλήθηκε και η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σουηδία, ενώ ανακλήθηκε στην Άγκυρα και ο Τούρκος πρέσβης στη Στοκχόλμη, Ζεργούν Κορουτούκ, για διαβουλεύσεις.





ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ