search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Ρουσφετολογίας το άναγνωσμα

03.12.2014 22:00
oldphotosdasos1417708096.png

Με ένα σχέδιο νόμου για να γελάσει το χειλάκι του κάθε ρουσφετπικραμένου, ξαναχτύπησε το ΥΠΕΚΑ, δια του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ταγαρά!

Με ένα σχέδιο νόμου για να γελάσει το χειλάκι του κάθε ρουσφετπικραμένου, ξαναχτύπησε το ΥΠΕΚΑ, δια του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ταγαρά!

Υπό τον τίτλο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις », τακτοποιούνται διάφορα αιτήματα, από τις επιτρεπόμενες χρήσεις σε Πλάκα και Εξάρχεια, μέχρι το ξεπάτωμα των δασών και δασικών εκτάσεων μέσα από την ικανοποίηση των εδώ και χρόνια καταπατητών και καταστροφέων και την εξαφάνιση των δασικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο νόμου έχει τυράκι και φάκα. Ας ξεκινήσουμε από τη φάκα όπου για μια ακόμα φορά επιχειρείται αποσπασματικά και περιπτωσιολογικά η τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας όσον αφορά κυρίως την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Έχουμε και λέμε:

-Όσοι παρανόμως από το 1975 μέχρι και την 7η Μαρτίου 2007, ξεπάτωσαν δάση και δασικές εκτάσεις για γεωργική χρήση, δικαιώνονται με την καταβολή χρηματικού ανταλλάγματος.

-Αίρεται η αναδάσωση μετά από 5 χρόνια εάν αποδεικνύεται ότι η έκταση είναι ανέφικτο να αναδωσωθεί! Να σημειωθεί ότι στο νόμο περί δασών η πρόβλεψη αυτή υπήρχε μόνον «για δημοσίας εκτάσεως, η οποία δεν απετέλει δάσος ή δασικήν έκτασιν».

-Επιπλέον, στο νέο νομοσχέδιο προτείνεται ρύθμιση για εκτάσεις οι οποίες απώλεσαν το δασικό τους χαρακτήρα πριν το 1975 λόγω επεμβάσεων που στηρίχθηκαν σε διοικητική πράξη (π. χ. άδεια οικοδομής, απόφαση δασάρχη, νομάρχη κλπ) η οποία καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας, όπως π. χ. στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Για τις εκτάσεις αυτές το δημόσιο δεν θα προβάλλει δικαιώματα κυριότητας

 -Επιτρέπεται η επέκταση των λειτουργούντων λατομείων αδρανών υλικών σε όμορες δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις όπου εκτελούνται έργα μεγάλης εθνικής σημασίας επιτρέπεται, έως την ολοκλήρωσή τους

-Επιτρέπεται η εγκατάσταση φυλακών και σε δάση, εφόσον δεν βρεθούν διαθέσιμες δημόσιες εκτάσεις

-Συγχωροχάρτι 3 ετών σε κτηνοτροφεία, πτηνοτροφεία, ακόμα και ιερούς ναούς που έχουν εγκατασταθεί χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας σε δάση, δασικές εκτάσεις και δημόσιες εκτάσεις

Το σχέδιο νόμου έχει και τυράκι που είναι οι προβλέψεις για οριζόντια μείωση των εισφορών σε χρήμα για όσα ακίνητα εντάσσονται στο σχέδιο πόλης, την αποπληρωμή σε εννέα χρόνια, καθώς και τη δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου, ακόμα και αν δεν έχουν εξοφληθεί στο σύνολο τους οι υποχρεώσεις εισφοράς σε χρήμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03