search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:41
MENU CLOSE

Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο

26.06.2013 21:00
oldphotos19455151372268647.jpg

Το τι είναι αυτή η… νέα κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ φαί­νεται από μίλια μακριά. Ολοφάνερος είναι και ο κοι­νός ιδεολογικός (νεοφιλελεύθερος) παρονομαστής επάνω στον οποίο μοίρασαν τα οφίτσια οι πάλαι ποτέ ανταγωνιζόμενες πολιτικές δυνάμεις, παρά τη φιλό­τιμη προσπάθεια που καταβάλλουν για να βρουν διαφορές μεταξύ τους.

Το τι είναι αυτή η… νέα κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ φαί­νεται από μίλια μακριά. Ολοφάνερος είναι και ο κοι­νός ιδεολογικός (νεοφιλελεύθερος) παρονομαστής επάνω στον οποίο μοίρασαν τα οφίτσια οι πάλαι ποτέ ανταγωνιζόμενες πολιτικές δυνάμεις, παρά τη φιλό­τιμη προσπάθεια που καταβάλλουν για να βρουν δι­αφορές μεταξύ τους. Αυτό που ίσως δεν είναι ακόμη καθαρό είναι ο βραχυπρόθεσμος στόχος που έχουν θέσει, πέρα από την απολαβή που συνεπάγεται η εξουσία. Δεν είναι, ωστόσο, δύσκολο να δει κανείς, αρκεί να το θέλει, τι ακριβώς επιζητούν οι – επίμονοι να μας «σώσουν» – πολιτικοί των δύο κομμάτων που μας «σώζουν» εδώ και σαράντα συναπτά χρόνια.
 
Ανοίγοντας τα µάτια, παραμερίζοντας τις μαγικές τηλε­οπτικές εικόνες, βλέπει εύκολα κανείς τι είναι υπο­χρεωμένοι – κατά μια άλλη διατύπωση, τι δεσμεύ­σεις έχουν αναλάβει – να υλοποιήσουν οι βουλευ­τές των κομμάτων που συγκροτούν τη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Αρκεί να διαβάσει τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και να ρίξει μια ματιά στα νούμερα του προϋπολογισμού (που δεν βγαίνουν) και τους δείκτες (που τρομάζουν) της ανεργίας.
 
Οι δανειστές, προφανώς, θα στηρίξουν – αλλά δίχως να της… χαριστούν – μια κυβέρνηση προκειμένου να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Δηλαδή να εξυπηρετεί το χρέος. Για την ακρίβεια, να κρατά τη χώρα και τον λαό της δεμένους χειροπόδαρα στην παγίδα ενός αενάως επαναλαμβανόμενου δανεισμού προκειμέ­νου να εξυπηρετηθούν παλαιά δάνεια.
 
Αυτός ο φαύλος κύκλος προφανώς δεν κλείνει, όσο κι αν μειωθούν μισθοί, συντάξεις και το επίπεδο διαβί­ωσης της ελληνικής κοινωνίας. Και ως εκ τούτου το ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας και κάθε πόρου εσόδων της προβάλλει ως αναγκα­στική και μόνη επιλογή. Λες και οι χώρες είναι επιχει­ρήσεις και οι κυβερνήσεις διοικητικά συμβούλια.
 
Αυτή, λοιπόν, είναι η δουλειά της ΠασοκοΝεοδημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί ως διοικητικό συμβούλιο των μεγαλομετόχων δανειστών: να δια­τηρήσει τον μηχανισμό αφαίμαξης της ελληνικής οι­κονομίας. Αυτό είναι το έργο που έχει αναλάβει και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να το φέρει σε πέρας. Χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15