search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:38
MENU CLOSE

Από τη δημόσια ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ.gov

13.06.2013 06:43
oldphotosnerit_ae1371105772.jpg

Δύο ερωτήματα διατυπώνονται από χθες το μεσημέρι με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση της κρατικής-κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ. Ποιον πραγματικά ωφέλησε το λουκέτο στην ΕΡΤ Α.Ε.

Δύο ερωτήματα διατυπώνονται από χθες το μεσημέρι με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση της κρατικής-κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ. Ποιον πραγματικά ωφέλησε το λουκέτο στην ΕΡΤ Α.Ε.; Και τι θα συμβεί με την τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης; Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο αγώνας μπάσκετ της Α1 μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δόθηκε στον ΣΚΑΪ με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα στελέχη των ιδιωτικών καναλιών αιφνιδιάστηκαν επίσης, καθώς η απαίτηση των καναλαρχών ήταν μεν να συρρικνωθεί η ΕΡΤ, αλλά με σχεδιασμένο τρόπο και μέθοδο.
Η συγκυβέρνηση έκλεισε πραξικοπηματικά τον μεγαλύτερο ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό της χώρας με τζίρο 300 και πλέον εκατ. ευρώ. Με επιβολή χουντικής πυγμής, ο Αντώνης Σαμαράς προκαλεί απώλεια τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία του κράτους (25 εκατ. για τη μαύρη τρύπα του χρέους των 2,5 δισ. των ΔΕΚΟ, 30 εκατ. από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, 40 και πλέον εκατ. του ΛΑΓΗΕ). Δίνει ακόμη τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ, που θα καταρρεύσουν με μαθηματική ακρίβεια. Τα φιλέτα της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ είχαν ήδη περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Η εταιρεία που διαλύθηκε διαθέτει 51 οικόπεδα και 145 εγκαταστάσεις μικρών ή μεγάλων κτηρίων σε όλη τη χώρα. Η ΕΡΤ είναι πάροχος δικτύου που διαθέτει εκ του νόμου εκατοντάδες συχνότητες σε όλη τη χώρα, διαθέτει το μοναδικό και πλουσιότερο αρχείο εικόνας και ήχου της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας, διαθέτει ψηφιακές εγκαταστάσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Κατεχάκη και Ραδιομέγαρο. Ήταν ο μοναδικός ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός που κάλυπτε με τηλεοπτικό σήμα 970 σημεία σε όλη τη χώρα, φροντίζοντας να ακούγεται η ελληνική φωνή σε όλη την Ελλάδα. Επίσης κατείχε το δορυφορικό ERT World που, εκτός από ΗΠΑ – Ευρώπη, μεταδιδόταν δωρεάν σε Αυστραλία και Αφρική.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν υπολόγισαν οι τροϊκανοί υπάλληλοι της συγκυβέρνησης. Ο «ξαφνικός θάνατος» ωστόσο ενός Μέσου Ενημέρωσης της εμβέλειας και δυναμικής της ΕΡΤ γύρισε μπούμερανγκ στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξαφνικά δεν διαθέτει ελεγχόμενο κρατικό μηχανισμό προπαγάνδας. Στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα προκηρύχθηκαν διαρκείς, συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, κόβοντας τη φόρα των μνημονιακών ΜΜΕ να στηρίξουν την πολιτική λουκέτου της ΕΡΤ. Ο Όλι Ρεν απάντησε ότι η Κομισιόν δεν έχει καμία σχέση με το λουκέτο. Ο Σ. Κεδίκογλου κάλεσε εσπευσμένα τα διεθνή Μέσα για να δηλώσει πως είναι «ψέμα ότι έκλεισε η ΕΡΤ»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:38