search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:34
MENU CLOSE

Ο Τούρκος που πλούτισε με το ελληνικό γιαούρτι

12.06.2013 21:00
Ο Τούρκος που πλούτισε με το ελληνικό γιαούρτι - Media

Η ιστορία του Χαμντί Ουλουκάγια είναι από αυτές που θα έπρεπε να μπαίνουν στο λεξικό δίπλα στο λήμμα «αμερικάνικο όνειρο».

Η ιστορία του Χαμντί Ουλουκάγια είναι από αυτές που θα έπρεπε να μπαίνουν στο λεξικό δίπλα στο λήμμα «αμερικάνικο όνειρο».

Στα 22 του ο Ουλουκάγια έφυγε από την φάρμα του πατέρα του στην ανατολική Τουρκία και μετανάστευσε στην Αμερική με σκοπό να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Εγκαταστάθηκε στο Όλμπανι, έκανε μερικά μαθήματα στο τοπικό κολέγιο και ξεκίνησε να φτιάχνει τη δική του φέτα. Την ονόμασε «Ευφράτης» και η δουλειά πήγαινε καλά. Ο Χαμντί έβγαζε αρκετά για να ζει αξιοπρεπώς και να συντηρεί την επιχείρησή του.  Πριν από 5 χρόνια διάβασε μια αγγελία για ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού που ήταν προς πώληση.

Δανείστηκε 1 εκ. δολάρια, έφερε από την Τουρκία έναν γνώστη του αντικειμένου και ξεκίνησε με 4 υπαλλήλους την δική του παραγωγή γιαουρτιού ελληνικού τύπου.

Οι δουλειές πήγαν υπέρ το δέον καλά και πλέον ο 41χρονος Ουλουκάγια είναι δισεκατομμυριούχος. Το γιαούρτι του έχει κατακτήσει τις αγορές και τα ταμεία του έχουν γεμίσει με λεφτά. Πλέον ο Χαμντί έχει ένα εργοστάσιο στο Όλμπανι, ένα στο Άϊνταχο και μια φάρμα στην Αυστραλία. Συνολικά διαθέτει 3.000 υπαλλήλους και η περσινή συγκομιδή  του ξεπέρασε το 1 εκ. δολάρια σε έσοδα.

Πριν από λίγες μέρες ο Ουλουκάγια βραβεύτηκε στο Μονακό από την εταιρεία «Ernest & Young» ως ο καλύτερος επιχειρηματίας του 2012 ανάμεσα στους 48 υποψήφιους για τον τίτλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:33