search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:38
MENU CLOSE

«Δώρο» σε Καρατζαφέρη η πανελλαδική τηλεόραση!

25.05.2013 21:00
oldphotos1111111369411072.jpg

Με μια πρωτοφανή επίδειξη καταπάτησης των θεσμικών διατάξεων για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετέτρεψε το κανάλι του ΛΑΟΣ από περιφερειακό σε πανελλαδικό!

Με μια πρωτοφανή επίδειξη καταπάτησης των θεσμικών διατάξεων για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετέτρεψε το κανάλι του ΛΑΟΣ από περιφερειακό σε πανελλαδικό! Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση με ψήφους 4 έναντι 3 που διαφώνησαν συνέπεσε με το ρεπορτάζ ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επιστρέφει στη Ν.Δ. ως ανάχωμα στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Ως εκ θαύματος τα μέλη του ΕΣΡ έκριναν πως το πρώην Τηλεάστυ, νυν ΑΡΤ TV, δικαιούται να λάβει ψηφιακή άδεια εκπομπής από το κέντρο εκπομπής στον Χορτιάτη (Θεσσαλονίκη) επειδή είχε καταθέσει αίτηση πανελλαδικής εμβέλειας το 1997! Η πολιτική αυτή ενέργεια του ΕΣΡ τη στιγμή που με οριστική απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όλες οι άδειες των περιφερειακών καναλιών είναι «παράνομες» και το καθεστώς της προσωρινής νομιμότητας έωλο και αντισυνταγματικό, αποδεικνύει το φαύλο καθεστώς της πολιτικής διαπλοκής στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκτά πανελλαδική εμβέλεια εν όψει των ψηφιακών αδειών που θα δοθούν εντός του 2013 και η Ν.Δ. αποκτά πρόσβαση σε ελεύθερη συχνότητα για να διανέμει την προπαγανδιστική της ενημέρωση.

Η απόφαση του οργάνου αιφνιδίασε τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην περιφέρεια, ακόμη και σε ιδιοκτήτες που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσφυγές εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ. Γεγονός πάντως είναι ότι η Ν.Δ. έδειξε πώς ακριβώς εννοεί την τηλεοπτική αδειοδότηση υπό «καθεστώς διαφάνειας». Έτσι τη χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου πρόσφατα, όταν ο Γ. Σούρλας κατήγγειλε την πλήρη ανομία και διαπλοκή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Στην απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΣΡ διαφώνησαν οι Ι. Λασκαρίδης, Ι. Παπακώστας και Γ. Αποστολάς, ενώ υπερψήφισαν οι Γ. Στεφανάκης, Λ. Αλεξίου, Ε. Δεμίρη και Α. Σταθάκης. Το ΑΡΤ TV στο μεταξύ εκπέμπει ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας, «παράνομα» μέχρι σήμερα (στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Στερεά Ελλάδα). Σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Digea και άλλους παρόχους δικτύου για να ανεβάσει το ψηφιακό του σήμα.
Οι ψηφιακές άδειες

Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται στο μεταξύ να αποφασίσει και να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον αριθμό των ψηφιακών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας και τον τρόπο που θα δοθούν οι άδειες στους παρόχους δικτύου. Η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού έχει σχεδόν αποκλειστεί και οι νυν πάροχοι που δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά (Digea, OTE, Νοva, Digital Union) θα κληθούν να καταθέσουν φάκελο υποψηφίου με όλα τα στοιχεία. Η αύξηση των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών από 7 σε 8, μετά το πράσινο φως στον Γ. Καρατζαφέρη, αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα και στη διανομή των συχνοτήτων. Εκτός αν του δώσουν τις συχνότητες του Alter, που έβαλε λουκέτο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:38