search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Παπαρήγα: Να οργανωθεί ο αγώνας κατά των αντιλαϊκών μέτρων

11.04.2013 09:10
Παπαρήγα: Να οργανωθεί ο αγώνας κατά των αντιλαϊκών μέτρων - Media

«Η 15η Απρίλη να βρει το ΚΚΕ ένα βήμα πιο μπροστά», έθεσε ως στόχο στην εισήγησή της στο 19ο Συνέδριο η Αλέκα Παπαρήγα η οποία αναφέρθηκε στους διαφωνούντες κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, ενώ επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

«Η 15η Απρίλη να βρει το ΚΚΕ ένα βήμα πιο μπροστά», έθεσε ως στόχο στην εισήγησή της στο 19ο Συνέδριο η Αλέκα Παπαρήγα η οποία αναφέρθηκε στους διαφωνούντες κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, ενώ επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.
 
 
Σε κανένα σημείο η γ.γ της Κεντρικής Επιτροπής δεν αναφέρθηκε στο δικό της μέλλον στην ηγεσία του κόμματος.
 
Κατά την εισήγησή της η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, για να τονίσει τις διαφορές στις θέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, λέγοντας ότι «σηκώσαμε στις πλάτες μας το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».
 
«Απαιτείται να απαλλαγούμε από κάθε πνεύμα πρακτικισμού, χαλαρότητας, προχειρότητας, ώστε όλα τα σφυριά να χτυπάνε στον ίδιο στόχο: Να συσπειρώνονται οι αντιμονοπωλιακές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις στη βάση της κοινής δράσης και με τα δικά τους καθήκοντα κατά κλάδο και χώρο. Κάθε όργανο, από την ΚΕ ως την ΚΟΒ, κάθε στέλεχος και μέλος, πρέπει να αισθανόμαστε ως επιτελείο μάχης και μαζί αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος» είπε.

 
Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους της χώρας και αποδέσμευση από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι θέσεις αυτές είναι τελείως διαφορετικές από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Είναι άλλο πράγμα η προτεινόμενη από μερικούς αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ ή η άποψη ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, και άλλο η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας:
 
«Είναι άλλη η πρόταση του ΚΚΕ για διακυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας και άλλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς ή με κορμό την Αριστερά. Στη μια περίπτωση έχουμε ριζική αλλαγή πολιτικής εξουσίας, στην άλλη αλλαγή κυβέρνησης που θα κινηθεί στην ίδια τροχιά με την προηγούμενη, από τη στιγμή που ο ηγέτης των αποφάσεων και των επιλογών για την ανάκαμψη θα είναι τα μονοπώλια, το κεφάλαιο».
 
Η γγ του ΚΚΕ τόνισε πως «το ότι η διέξοδος από την κρίση, δεν αποτελεί από μόνη της κρίκο για την ανάκαμψη του κινήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όχι μόνο τα κυβερνητικά, άλλα και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα δε θέλουν να αναγνωρίσουν το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίσης υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, ως φαινόμενο που πηγάζει από τη φύση, το χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος».
 
Στο σημείο αυτό η Αλ.Παπαρήγα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει, μιλάει για 'κλεπτοκρατία', για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής, ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».


 
Κατηγόρησε επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «έχοντας τραβήξει δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ, ολόκληρα τμήματα του πασοκικού μηχανισμού, έχοντας προσθέσει στην εκλογική του δύναμη ένα μέρος κομμουνιστικών ψήφων, απέβαλε πολύ γρήγορα υποσχέσεις και ριζοσπαστικά συνθήματα, αυτά που τον έκαναν δημοφιλή σε αριστερές, ριζοσπαστικές μάζες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:49