search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Το ΠΑΣΟΚ στον αστερισμό της κάλπης

19.01.2013 22:00

Στη δίνη της προχθεσινής ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, αφού στη «δίνη του κυκλώνα» δεν είναι μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…

Στη δίνη της προχθεσινής ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, αφού στη «δίνη του κυκλώνα» δεν είναι μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως επιθυμούν διακαώς οι τρεις κυβερνητικοί (συν)εταίροι, αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, χωρίς κανένας να αποκλείει και την παραπομπή του Γ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περάσει από τη βάσανο της κάλπης, λόγω της πρότασης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχοντας βάσιμες προσδοκίες για όσο το δυνατόν λιγότερες διαρροές από το κυβερνητικό μπλοκ…
Σε ό,τι αφορά την Ιπποκράτους, πάντως, δεν είναι μόνο ο νυν πρόεδρος στο στόχαστρο, αλλά και ο πρώην, καθώς το κόμμα του Π. Καμμένου έβαλε με τη δική του πρόταση στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και τον Λ. Παπαδήμο – τον τελευταίο για… «ξεκάρφωμα», προκειμένου να διαφοροποιηθεί κάπως από τη Χρυσή Αυγή, η οποία συνυπέγραψε την πρόταση Καμμένου και είχε μιλήσει εξαρχής για ευθύνες Παπανδρέου!
Όπως και να ’χει, πάντως, ακόμη κι αν δεν υπάρξουν απόψε διαρροές στις κάλπες που θα στηθούν, κυρίως από τους νεοδημοκράτες βουλευτές, που να στοχοποιούν τον Βενιζέλο, οι αναμενόμενες – όπως λένε οι πληροφορίες – διαρροές εναντίον του Παπανδρέου θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Μπένι, μάλιστα, αναγκάστηκε πρόσφατα να στηρίξει τον ΓΑΠ, αφού ο δεύτερος έσπευσε την περασμένη εβδομάδα στην Ιπποκράτους, με αφορμή τη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ για το συνέδριο του κόμματος, αλλά κυρίως για να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βενιζέλο για το επίμαχο ζήτημα!
Η επάνοδος των… μυρίων
«Μόνος του ήρθε, τι να έκανε κι ο Βενιζέλος;» μας έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη δημόσια στήριξη του Μπένι στον ΓΑΠ… Ανάγκα και θεοί πείθονται!
Πάντως, παρά την αγωνία της ψηφοφορίας και τη βεντέτα που έχει ανοίξει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Βενιζέλος επιμένει ότι η Κουμουνδούρου δολοπλοκεί και εξυφαίνει σχέδια ηθικής και πολιτικής του εξόντωσης, με πειθήνιο όργανο τον Διώτη, η διαφαινόμενη επάνοδος ορισμένων εκ των διαγραφέντων βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ έφερε χαμόγελα στην Ιπποκράτους.
Στο προσκλητήριο του Βενιζέλου προς όλα τα στελέχη του κόμματος, χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς, όπως είχε διαμηνύσει, ανταποκρίθηκε πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Σκανδαλίδης, με επίσημη δήλωσή του, εκφράζοντας ικανοποίηση για το κάλεσμα και επαναλαμβάνοντας ότι θα συμμετάσχει ενεργά στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, αλλά και ότι θα ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Προανακριτική, στηρίζοντας Βενιζέλο.
«Είναι στο χέρι του προέδρου να μας εντάξει στην Κ.Ο.» είπε ο Γιάννης Κουτσούκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λίγο αργότερα, την οποία, μάλιστα, η Ιπποκράτους έσπευσε να αποστείλει ως «άτυπη ενημέρωση» στους δημοσιογράφους!
Ο Μιχάλης Κασσής, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «μετά χαράς θα γυρίσει στο σπίτι του», ενώ η Άντζελα Γκερέκου, η οποία επίσης σκοπεύει να συμμετάσχει ενεργά στο συνέδριο του κόμματος και θα ψηφίσει «ναι» στην κυβερνητική πρόταση και «όχι» σε όλες τις άλλες, ήταν πιο διστακτική ως προς το σκέλος των πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση «λίστα»…
Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για το συνέδριό του, το οποίο θα διαρκέσει ούτε μία ούτε δύο, αλλά… τέσσερις μέρες! Από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου. Ήδη, επιστρατεύονται κορυφαία και άλλα στελέχη της Ιπποκράτους, με ομιλίες τους σε εκδηλώσεις νομαρχιακών και δημοτικών οργανωτικών επιτροπών ανά την Ελλάδα. Πάντως, όπως μας έλεγε πρώην υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, «αυτή η νέκρα στα γραφεία του κόμματος, είναι το λιγότερο καταθλιπτική.
 …Κυβερνητική γκρίνια
Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βρεθεί και πάλι προ του διλήμματος για μια πιο ενεργή συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά, όταν γίνει ο αναμενόμενος ανασχηματισμός. Πολλά είναι τα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Σκανδαλίδης, Ρέππας και Παπουτσής, που τάσσονται υπέρ μιας κοινοβουλευτικής στήριξης της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν νέες εκλογές, αλλά χωρίς ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. «Αυτήν τη στιγμή, ο Σαμαράς εισπράττει χωρίς να κάνει τίποτα και ο Βενιζέλος λειτουργεί σαν αντιπρόεδρός του» μας έλεγαν συνεργάτες του Δημήτρη Ρέππα.
Το θέμα είναι ότι, όσο ο Βενιζέλος υφίσταται φθορά από τα απόνερα της «λίστας Λαγκάρντ» και το ΠΑΣΟΚ παραμένει σε χαμηλό βαρομετρικό στις δημοσκοπήσεις, δύσκολα θα μπορέσει να απεμπλακεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, με τον φόβο της… εξαφάνισης!
Εξάλλου, καραδοκούν να μοιράσουν τα ιμάτια του άλλοτε κραταιού κόμματος, από τον Κουβέλη και τον Λοβέρδο μέχρι και τον Σαμαρά… Ήμαρτον, Κύριε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:17