search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Τα κρατικά ΜΜΕ διδάσκουν προπαγάνδα

01.11.2012 22:00
oldphotosert1351878792.jpg

Όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα τρομοκρατίας κατά πολιτών με στόχο την αποσιώπηση της αλήθειας, ενώ αυξάνονται και οι καταγγελίες για κρούσματα χονδροειδούς προπαγάνδας από κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα τρομοκρατίας κατά πολιτών με στόχο την αποσιώπηση της αλήθειας, ενώ αυξάνονται και οι καταγγελίες για κρούσματα χονδροειδούς προπαγάνδας από κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Κέρκυρα, σε μια πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη πολίτης γιατί στην προσωπική του ιστοσελίδα ανήρτησε φωτογραφίες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στις οποίες φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές.

Στη Θεσσαλονίκη και στην κρατική ΕΤ3, εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, καθώς και διαστρέβλωση των γεγονότων κατά τις συγκρούσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ με τους διαδηλωτές στη Χαλκιδική.

Η σύλληψη του blogger

Το «αδίκημα» του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη, όπως καταγγέλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας, ήταν ότι, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στην πλατεία Ηρώων την 28η Οκτωβρίου, τράβηξε φωτογραφίες στις οποίες απαθανάτισε δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές και στη συνέχεια τις ανήρτησε στο Διαδίκτυο.

Δύο ημέρες μετά, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, τον συνέλαβαν άνδρες της αστυνομίας και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια. Εν συνεχεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «τον πήγαν ξανά στο σπίτι του με χειροπέδες διασχίζοντας τα καντούνια του Καμπιέλου και έκαναν έρευνα στο σπίτι του ψάχνοντας μέχρι και τα συρτάρια με τα ρούχα του μικρού παιδιού του».

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τον υπολογιστή του συλληφθέντα αλλά και του παιδιού του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή και στη συνέχεια του ασκήθηκαν κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και έργω εξύβριση.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, «οι… ψευδείς (!!!) αυτές ειδήσεις δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, μεταδόθηκαν από τα τοπικά κανάλια, είχαν ως μάρτυρες εκατοντάδες παρευρισκόμενους συμπολίτες μας».

Στα μεταλλεία χρυσού

Στην κρατική ΕΤ3, ο τρόπος κάλυψης των γεγονότων στις Σκουριές Χαλκιδικής με τις σκληρές συγκρούσεις πολιτών με τα ΜΑΤ, προκάλεσαν την αντίδραση εργαζομένων που με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, διαστρέβλωση της αλήθειας και αποσιώπηση της «απάνθρωπης βίας των ΜΑΤ».

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από την Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση ΕΤ3, αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις Σκουριές Χαλκιδικής μαζί με το δάσος που καταστρέφεται από τη Μεταλλουργία Χρυσού (καναδική El Dorado και Μπόμπολας), θάφτηκε και ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία των Δελτίων Ειδήσεων της Ε.Τ.-3. Σε τρία ρεπορτάζ (Δελτία Ειδήσεων των 22:00 στις 21/10, των 13:00 και των 22:00 στις 22/10) οι υπεύθυνοι ενημέρωσης με ξεκάθαρο τρόπο και συνειδητά τοποθετούνται υπέρ της πλευράς που υποστηρίζει τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι όσοι αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων αναφέρονται ως διαδηλωτές, ενώ αναφέρονται, και μάλιστα με έμφαση, ως κάτοικοι όσοι υποστηρίζουν τα μεταλλεία. Οι 2.500 κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση παρουσιάζονται ως 800 και οι 300 που συμμετείχαν σε διαδήλωση υπέρ του μεταλλείου παρουσιάζονται ως 1.000.

Και ακόμα, όπως αναφέρεται, στα ρεπορτάζ υιοθετείται άκριτα η οπτική της αστυνομίας, όσον αφορά τις συγκρούσεις, με τους διαδηλωτές να παρουσιάζονται ως εκείνοι που ξεκινούν τα επεισόδια και βάζουν φωτιές στο δάσος, την ίδια στιγμή που αποσιωπάται η βία των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και η υπερβολική ρίψη χημικών, καπνογόνων, πλαστικών σφαιρών καθώς και το γεγονός των δεκάδων τραυματιών κάθε ηλικίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:41