search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:38
MENU CLOSE

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή Δ.Σ. και διαχειριστικό έλεγχο ζητεί η Reggeborgh Invest

03.12.2020 14:11
Νέα διοίκηση, νέα εποχή για την Ελλάκτωρ - Νίκη των Ολλανδών - Media

 

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο κατατέθηκε από τη Reggeborgh Invest και άλλους μετόχους αίτημα για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με δύο θέματα: Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για τις δύο τελευταίες χρήσεις.

Σημειώνεται ότι τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μπορεί να ζητήσει μέτοχος με ποσοστό άνω του 5%. 

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων, έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των βασικών μετόχων.

Το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη διάφορες συμβιβαστικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει συναινετική λύση για τις διοικητικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ. Η κατάσταση περιεπλάκη μετά την ανάμειξη των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, οι οποίοι κατά τη φημολογία της αγοράς φέρονταν να έχουν αποκτήσει στο σύνολό τους ή κατά άλλες πηγές να έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα στις απαιτήσεις που είχε η Farallon στην Ελλάκτωρ και τους αδελφούς Καλλιτσάντση.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, είχαν υπάρξει πληροφορίες πως σύμπραξη επιχειρηματικών κεφαλαίων, με επικεφαλής τους εφοπλιστές Μπάκο – Καυμενάκη, έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν τα ποσοστά των αδελφών Καλλιτσάντση, περίπου 25,58%, ποσοστό που ήταν ενεχυριασμένο στη Farallon. Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση είχαν εξασφαλίσει κεφάλαια άνω των από 50 εκατ. ευρώ από το αμερικανικό fund Farallon για να πάρουν τον έλεγχο της Eλλάκτωρ το 2018, θέτοντας ενέχυρο το σύνολο του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν.

Η απόφαση της Reggeborgh Invest που υποστηρίζεται και από άλλους μετόχους να ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση ερμηνεύεται από την αγορά ως μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο μετοχικών στρατοπέδων, με άγνωστες πλέον επιπτώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι εκτός από τον διορισμό νέας διοίκησης, η πλευρά Reggeborgh ζητά και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την τελευταία διετία, περίοδο κατά την οποία τη διοίκηση ασκούσε ο Σάκης Καλλιτσάντσης ως επικεφαλής της κίνησης CHANGE4ELLAKTOR.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:37