search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09
MENU CLOSE

«Άλαλοι» ΝΔ και Μπογδάνος για το αν η ιστοσελίδα του έλαβε κρατική διαφήμιση στο 4μηνο μετά την βουλευτική εκλογή του

19.10.2020 11:13
bogdanos_0-2.jpg

 

Αναπάντητο παραμένει ουσιαστικά το ερώτημα που προκάλεσε δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» του Σαββάτου σχετικά με την εισροή κρατικής διαφήμισης στον ιστότοπο meaculpa.gr που ανήκε στον βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο πριν παραχωρήσει το μερίδιό του στη σύζυγό του, τον Νοέμβριο του 2019.

Το ερώτημα αφορούσε στο αν ο βουλευτής που εξελέγη τον Ιούλιο του 2019 και παρέμεινε βασικός μέτοχος του ιστότοπου έως τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή 4 μήνες μετά, είχε λάβει κρατική διαφήμιση για αυτό το διάστημα.

Η απάντηση που δόθηκε ήταν εντελώς γενικόλογη με σχόλια του τύπου «δεν υπάρχει καμία σκιά» εκ μέρους της Ν.Δ., ενώ από τον ίδιο τον βουλευτή δεν δόθηκαν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία. Δικαίωμα του βουλευτή είναι να σιωπά, όπως και δικαίωμα του οποιουδήποτε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από αυτή τη σιωπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που το meaculpa.gr έλαβε κρατική διαφήμιση για το 4μηνο Ιούλιος-Νοέμβριος 2019, τότε εγείρεται μείζον θέμα που εμπίπτει στο άρθρο 57 του Συντάγματος περί βουλευτικού ασυμβίβαστου, καθώς ένας βουλευτής δεν μπορεί να έχει –λόγω θέσης– την οποιαδήποτε σχέση ανάληψης έργου με το Δημόσιο. Η απόδειξη μιας τέτοιας συναλλαγής μπορεί να οδηγήσει στην έκπτωση του βουλευτή από το αξίωμά του.

Ωστόσο πέρα από το νομικό ζήτημα υπάρχει και θέμα ηθικής τάξης. Πώς γίνεται δηλαδή ένα site που ανήκει πλέον στη σύζυγο του κ. Μπογδάνου να λαμβάνει κρατική διαφήμιση (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), την ώρα που η κυβέρνηση δεν κάνει καμία κουβέντα για την ενίσχυση του Τύπου, γεγονός που αποτελούσε προσωπική δέσμευση του κ. Πέτσα πολλούς μήνες πριν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09