search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46
MENU CLOSE

«Όταν με γνώρισε ο Μίμης Πλέσσας μου είπε: Είσαι ασχημόμορφη» (Photo)

19.10.2020 10:52
«Όταν με γνώρισε ο Μίμης Πλέσσας μου είπε: Είσαι ασχημόμορφη» (Photo) - Media

 

Αν και μόλις 29 ετών, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες, ενώ αποτελεί τη γυναίκα που “έντυσε” με την φωνή της τον τελευταίο δίσκο του Μίμη Πλέσσα.

Ο λόγος για τη Χρύσα Μπανδέλη η οποία μιλώντας στο Zappit, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη γνωριμία της με τον κορυφαίο συνθέτη.

“H εισαγωγή μου στην σχολή, συνέπεσε με τις εμφανίσεις μου στο νυχτερινό κέντρο Romeo στην Πάτρα. Οπότε, δεν μπορούσα να παρακολουθώ καθημερινά τα μαθήματα. Ο επιχειρηματίας του Romeo, o  Παναγιώτης Βασιλειάδης ήταν εκείνος που ουσιαστικά με προέτρεψε  να συμμετάσχω στο Greek Idol. Οπότε, δήλωσα συμμετοχή, με πήραν και κατέβηκα στην Αθήνα. Πέρασα στα live, αλλά κάποια στιγμή αποχώρησα. Ήθελα, όμως, να παραμείνω στην Αθήνα και να ψαχτώ πάνω στο τραγούδι. Προκειμένου να μπορώ να καλύπτω τα έξοδά μου, δούλεψα ως υπάλληλος σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας και παράλληλα πήγαινα σε διάφορες οντισιόν που έκαναν για σχήματα σε νυχτερινά μαγαζιά.

Έχω πάει σε πολλές οντισιόν. Αλλά και εκεί απογοητευόμουν, διότι έβλεπα πως επέλεγαν κοπέλες που οι φωνητικές τους ικανότητες ήταν μέτριες. Διαπίστωνα πως έπαιζαν ρόλο και άλλα προσόντα πέρα από τη φωνή. Το 2013 το σχήμα Πλούταρχος-Οικονομόπουλος έκανε οντισιόν για το νυχτερινό κέντρο Θέα. Μέσα μου, είπα πως είναι η τελευταία φορά που πάω σε οντισιόν. Θυμάμαι πως τραγούδησα το «Δεν θέλω να ξέρεις» της Άννας Βίσση. Στην οντισιόν ήταν παρόν και ο Γιάννης Πλούταρχος,  ο οποίος μόλις τελείωσα, με πλησίασε με μια κούπα καφέ στο χέρι και μου ζήτησε να πω ένα λαϊκό τραγούδι. Οπότε τραγούδισα και το «Απόψε θέλω να πιω» της Χαρούλας Αλεξίου.

Την επόμενη μέρα, με κάλεσαν και ξεκίνησα τις εμφανίσεις με τον Γιάννη Πλούταρχο. Η συνεργασία μας διήρκησε τρια χρόνια. Από τότε μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο που τα μαγαζιά έκλεισαν λόγω καραντίνας εργαζόμουν ασταμάτητα. Εκτός από τον Γιάννη  Πλούταρχο, συνεργάστηκα με την Πέγκυ Ζήνα, την Νατάσα Θεοδωρίδου, την Έλενα Παπαρίζου, τον Νίκο Μακρόπουλο και τον Νικο Οικονομόπουλο. Σκέψου πως κάποια στιγμή από την κούραση, έβγαλα πολύποδα στις φωνητικές χορδές. Ευτυχώς, η φωνή μου δεν επηρεάστηκε καθόλου, αλλά χρειάστηκε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να αναρρώσω” αναφέρει.

Η γνωριμία με τον Μίμη Πλέσσα 

“Ένα βράδυ το 2015 με είδε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόμουν ο Βασίλης Κωνσταντουλάκης, ο οποίος ήταν διευθυντικό στέλεχος της MINOS EMI και μου είπε πως θα επικοινωνήσει κάποια στιγμή μαζί μου. Πέρασαν αρκετός καιρός από εκείνη την συνάντηση, αλλά όταν μιλήσαμε, με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Με ενημέρωσε πως ο Μίμης Πλέσσας ψάχνει μια γυναικεία φωνή που θα ερμηνεύσει τα τραγούδια για το νέο του άλμπουμ και πως έχει προτείνει εμένα.  Ήταν Σεπτέμβρης του 2016 και το ραντεβού μαζί του συνέπεσε με την ημέρα των γενεθλίων μου. Εκείνη η συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα ήταν ένα δώρο για μένα.  

Όταν πήγα στο σπίτι του και τον γνώριμα από κοντά, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν η εξής: «Αρχικά να σου πω ότι είσαι ασχημόμορφη. Ούτε άσχημη, ούτε όμορφη. Έτσι ήταν η Τζένη Βάνου. Και αυτό θα σε κάνει να ξεχωρίσεις». Μου έκαναν εντύπωση τα λόγια του. Στο σπίτι του είχε ένα δωμάτιο γεμάτο με βραβεία και απονομές από χρυσούς δίσκους. Ακριβώς απέναντι από αυτό το δωμάτιο ήταν και το γραφείο του ως χημικός.

Μόλις έκατσε στο πιάνο, μου ζήτησε να του πω ένα τραγούδι. Αρχικά τραγούδησα το «Αν σ’αρνηθώ» και ύστερα το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία». Μόλις τελείωσα, μου είπε τέσσερις λέξεις που με έκαναν να πετάξω από χαρά. «Θα είσαι στο δίσκο».

Εγώ τραγούδησα τα επτά τραγούδια που ήταν για γυναικεία φωνή. Όλα ήταν τόσο άρτια και οργανωμένα που μέσα σε μια μέρα ηχογραφήσαμε όλο το δίσκο. Την άνοιξη του 2017 παρουσιάσαμε τον δίσκο στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» στον Alpha, που φυσικά το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Μίμης Πλέσσας. Ήταν τεράστια τιμή όλα όσα είπε για μένα εκείνη τη βραδιά στον αέρα της εκπομπή,. Τα λόγια του είναι κάτι σαν «γαλόνια» για μένα, όσον αφορά την ιδιότητά μου ως τραγουδίστρια.

Μου είχε πει να κάνω ένα διάλειμμα από τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα και παράλληλα μια στροφή στο έντεχνο τραγούδι. Άκουσα την συμβουλή του και έκανα ορισμένες αξιόλογες συνεργασίες, όπως με την Χριστίνα Μαραγκόζη και τον Χρήστο Παπαδόπουλο στην Οδό Λυσίου. Εκεί ερμήνευα μόνο έντεχνα.

Επίσης εμφανίστηκα μαζί με τον Μίμη Πλέσσα σε ένα υπέροχο μαγαζί στο Ψυχικό. Εμφανιζόμασταν κάθε Τρίτη. Μόνο πιάνο και φωνή. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η στροφή και δεν θα ξεχάσω ποτέ όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί με τον Μίμη Πλέσσα. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή και ευλογημένη που με επέλεξε για τον δίσκο του.”

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46