search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Κερκύρας για παραβίαση περιοριστικών μέτρων την άνοιξη (Photos)

19.10.2020 10:02
Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Κερκύρας για παραβίαση περιοριστικών μέτρων την άνοιξη (Photos) - Media

 

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας βρέθηκε σήμερα Δευτέρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ο οποίος κατηγορείται ότι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες που ίσχυαν τότε, για τον περιορισμό της πανδημίας.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι στο κήρυγμα της 25ης Μαρτίου είχε καλέσει τους πιστούς, εν μέσω καραντίνας, να δηλώσουν ψευδώς ότι πάνε για άσκηση για να μπορέσουν να πάνε στους ιερούς ναούς.

Επίσης, την Κυριακή των Βαΐων σε λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού είχαν παρακολουθήσει την τελετή περισσότεροι από 25 πιστοί, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο λόγω των μέτρων, τα πέντε άτομα, ενώ στο ναό είχε βρεθεί και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν προσέλθει περισσότεροι από 10 Μητροπολίτες από όλη τη χώρα οι οποίοι σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση παρέμβαση της πολιτείας στα όσα προβλέπει η ορθόδοξη πίστη στο θέμα της θείας κοινωνίας. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Νεκτάριος υποστήριξε σήμερα ότι «διώκεται λόγω της πίστης στο Χριστό». Πολίτες, πάντως, παρά το κάλεσμα από την Μητρόπολη δεν συγκεντρώθηκαν.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου παραβρέθηκε στην αρχή της εκδίκασης και ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, ο οποίος βγαίνοντας από το χώρο, σε μια σύντομη δήλωσή του, τόνισε ότι ήρθε για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στο Νεκτάριο όχι για την ουσία της υπόθεσης στην οποία «δεν ήθελε να εισέλθει» – δεν είχε το θάρρος της γνώμης του δηλαδή και να πεί εάν σωστά ή όχι ο Μητροπολίτης έκανε αυτά που έκανε την άνοιξη εις βάρος της δημόσιας υγείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52