ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 Ιανουαρίου 2015
Ελλάδα Πολιτική Οικονομία Στήλες Κόσμος Media Περιβάλλον Αθλητικά "Π" ART "Π" ΠΡΑΣΙΝΟ
     
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 Ιουνίου 2012
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών είχε, παραδόξως, μια απίστευτη ισορροπία. Ο «συλλογικός νους» του ελληνικού λαού έκανε μια απροσδόκητα ισορροπημένη επιλογή. Εξουσιοδότησε τους διαχρονικά υπεύθυνους της κατάρρευσης με την τελευταία ευκαιρία να διαχειριστούν την κρίση με τα γνωστά μέσα. Και από την άλλη ανέθεσε στο κόμμα που εκφράζει την κοινωνική δυναμική την πιο δύσκολη αποστολή που ανατέθηκε σε κόμμα μετά τη χούντα. Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ως δυσκολότερο αντίπαλο τον εαυτό τους.

Παράλληλα το αποτέλεσμα βγάζει κυβέρνηση – και μάλιστα ισχυρή – και, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξουμε με ηλιθιότητες τύπου «οικουμενικής».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με μια σειρά για να δούμε τι ακριβώς συνέβη χθες στην κάλπη, πάντα σε συνδυασμό με τις αμέσως προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

 

Κάτι... χρωστάει η Ν.Δ.

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ υπό τον Καρατζαφέρη υπήρξε το θεμελιώδες αμάρτημα, το οποίο την έφερε έως το χείλος του γκρεμού. Νίκησε στην κάλπη, αλλά παρέμεινε αδύναμη, κάτω από το ποσοστό της συντριβής του 2009.

Υπερέχει ωστόσο έναντι των δυνητικών εταίρων της στην επόμενη κυβέρνηση, αφού το ΠΑΣΟΚ, με τη Ν.Δ. στο 30% και τον εαυτό του στο 13%, δεν μπορεί να αρνηθεί την πρωθυπουργία στον Σαμαρά – άλλωστε η κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας και όχι «οικουμενική»...

Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. πήρε την ψήφο του φόβου για το «άγνωστο» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως έχουμε ήδη γράψει πριν από τις εκλογές, είναι ορατός ο κίνδυνος ότι «η σημερινή ψήφος φόβου αύριο θα καταλήξει σε οργισμένη απόρριψη». Ή, λοιπόν, αρπάζει την ευκαιρία ή έρχεται το τέλος.

Ταυτόχρονα, ανεξαρτήτως συσκευασίας, ο βασικός εταίρος της, το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας τη συρρίκνωσή του και με τον Βενιζέλο να έχει αναγγείλει την κατεδάφιση και ανασύστασή του, έχει κι αυτό την τελευταία του ευκαιρία.

Έτσι ολόκληρο το παλαιό σύστημα εξουσίας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για επιβίωση και ανανέωση. Αλλά μέσα στη βαθύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και χωρίς χρονική και πολιτική πίστωση.

 

Τα δυο ταμπλό του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια δική του μεγάλη νίκη: καθιερώθηκε στο σύστημα ως πόλος εξουσίας, επιβεβαιώνοντας και αυξάνοντας την εκλογική επίδοση της 6ης Μαΐου και αφήνοντας πίσω του τον ρόλο του κόμματος διαμαρτυρίας του 5%. Στην πραγματικότητα ανέλαβε ένα διπλό στοίχημα:

● Στις 6 Μαΐου έλαβε την εντολή να ανασυνθέσει την Κεντροαριστερά και μάλιστα χωρίς το συντετριμμένο ΠΑΣΟΚ να έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο, αλλά και με τη ΔΗΜΑΡ, ένα κόμμα από τα σπλάχνα του ΣΥΝ, να διεκδικεί τον ίδιο ρόλο.

● Χθες έλαβε μια ακόμη εντολή: να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να αποτελέσει στο μέλλον πράγματι μια εναλλακτική κυβερνητική επιλογή.

Κανένα άλλο κόμμα, από τη μεταπολίτευση και ύστερα, δεν ανέλαβε να κουβαλήσει τέτοιο βάρος και με τον χρόνο να τρέχει εναντίον του. Αν τα καταφέρει, ο άθλος θα είναι τεράστιος. Αν όχι, τότε δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που χάνει το «τρένο».

 

Τα ζόρια του ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του Βενιζέλου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παίξει το στοίχημα της «ανασύστασης» όχι μόνο με την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά και με τη ΔΗΜΑΡ να διεκδικεί ρόλο, αλλά και ενώ παράλληλα θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση τήρησης των «μνημονίων», η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για το όλο εγχείρημα.

Η συγκράτηση των δυνάμεών του στο 13% παρά την περαιτέρω απώλεια 80.000 ψήφων, δεν αποτελεί νίκη, ούτε καν ισοπαλία, αλλά επιβεβαίωση της συρρίκνωσης του πολιτικού του ρόλου. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα – με ενεργές τις κοινωνικές και πολιτικές διαδικασίες ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς – θα πρέπει, εκτός όλων των άλλων, να διατηρήσει πρωτίστως τη συνοχή του, η οποία θα απειληθεί από ένα πλήθος ετερόκλητων και αντιπαρατιθέμενων απόψεων και προσωπικών φιλοδοξιών στο εσωτερικό του.

 

Ήρθαν και έμειναν

Παράλληλα με το παιχνίδι μεταξύ των τριών πρώτων θα εξελιχθεί ένα ακόμη, το οποίο αφορά τη μοίρα τριών ακόμη νέων κομμάτων, τα οποία μπήκαν στη Βουλή στις 6 Μαΐου και επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στη χθεσινή κάλπη. Ας τα δούμε:

1. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μπορεί να υποχώρησαν, σε συνθήκες σκληρής πόλωσης, κατά 3% και 200.000 ψήφους περίπου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι γέννημα των τελευταίων μηνών. Η καθιέρωσή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι έτσι ή αλλιώς... κατόρθωμα.

2. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, παρά το σκληρό «πάρε - δώσε» που κατέγραψε το exit poll και τις διαρροές τους προς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αναπλήρωσαν τις απώλειές τους συγκρατώντας τις στις 15.000 περίπου και παρέμειναν στην περιοχή του 7%.

3. Η ΔΗΜΑΡ, χάνοντας μόνο 20.000 ψήφους περίπου, δηλώνει έτοιμη να συμμετάσχει στο παιχνίδι της εξουσίας, ενώ παράλληλα ψάχνει τρόπο να διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα. Άγνωστο τι θα καταφέρει, αλλά η σταθερότητά της σε ψήφους και ποσοστά είναι μια πρώτη «προίκα»...

 

Την πλήρωσε... το ΚΚΕ!

Τελικά ίσως ο μοναδικός καθαρά ηττημένος από τα επτά κόμματα της νέας Βουλής είναι το ΚΚΕ. Με απώλειες σχεδόν κατά 50% των ψήφων και των ποσοστών του, ο Περισσός πλήρωσε πανάκριβα πολλά περισσότερα από την πόλωση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως το σημαντικότερο είναι πως, παρότι στην αρχή της κρίσης – και δημοσκοπικά – σημαντικό μέρος της κοινωνίας στράφηκε προς το μέρος του αναζητώντας ασπίδα προστασίας, η ηγεσία του επέλεξε, αντί να ανοίξει τις πύλες του Περισσού και να επιχειρήσει μια μεγάλη έξοδο προς την κοινωνία, να καλεί το... βουνό να πάει στον Μωάμεθ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ειδικά μετά τις 6 Μαΐου, όταν η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλου μέρους ψηφοφόρων δημιούργησε κοινωνικό ρεύμα, οι απώλειες του ΚΚΕ το περιόρισαν στα ποσοστά του «καταραμένου»... 1993, τότε που, μετά τις περιπέτειες της συγκυβέρνησης του ενιαίου ΣΥΝ με τον Μητσοτάκη και τη διάσπαση που ακολούθησε, υποχρεώθηκε να ξαναστηθεί από την αρχή.

Ο τρόπος αντιμετώπισης της μεγάλης ήττας δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο πολιτικό τοπίο.

Συμπέρασμα: Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου επικύρωσαν μια βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα, χωρίς ωστόσο να λύσουν κάποια από τις μεγάλες εκκρεμότητές του, εκτός ίσως από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας – υπό τον όρο φυσικά ότι ο ίδιος θα αποδειχθεί ικανός να ανταποκριθεί στη δεδηλωμένη λαϊκή απαίτηση. Όλες οι μεγάλες εκκρεμότητες παραμένουν και θα λυθούν αναλόγως με την πορεία της κρίσης.Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του1


© www.topontiki.gr
Το «Π» σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια

ΑΚΗΣ
Ο Λαός μας που κοιμάται τόσα χρόνια και δεν σκέπτεται μπορεί να κοιμάται ήσυχος τώρα γιατί θα τον φροντίσει η ΝΔ, 35 χρόνια τον φρόντιζε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
18.06.12 03:46
Απλός Πολίτης
Σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί μα σιγουρότατα "Μαζί θα φαγωθούμε" απο εδώ και μετά (Εμείς ο Λαός) αφού ο κόσμος ακόμη κοιμάται και δεν έμαθε ακόμη να σκέπτεται το κάθε τι. Δυστυχώς ο Λαός μας Παραμυθιάζεται απο Πολιτικάντιδες που Υπηρετούν συμφέρωντα και όχι τον Λαό μας. Θα δούμε πολλά. Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας.
18.06.12 06:33
ΑΚΗΣ
Το τραγούδι "Πριγκηπέσσα" (τού Σωκράτη Μάλαμα) ταιριάζει γιά να αφιερώνεται σε όλους εκείνους που έδωσαν την ψήφο τους στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιουνίου 2012.
18.06.12 07:22
ΔΡ. ΧΑΟΣ
Το συμπέρασμα είναι ένα, ο αναμφισβήτητος νικητής, είναι Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.!
Και όσοι μιλούσαν για ψήφο διαμαρτυρίας στις 6 Μαϊου, διαψεύσθηκαν οικτρά. Η συντηρητική και θρησκόληπτη κοινωνία των ελλήνων, κατα βάθος ( πλέον όχι τόσο βάθος ) είναι φασιστική, κι αν νομίζετε οτι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ευθύνεται η οικονομική κρίση, απλώς κάνετε οτι δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο, αλλα τελικώς νομοτελειακά θα τον αντιληφθείτε.!

ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.!!!
18.06.12 09:09
αθηναία
Δυστυχώς, ο Ελληνας, έντονα μικροαστός και επιπόλαιος και απολίτικος, σέρνεται από το φόβο να χάσει προνόμια(!) και βόλεμα(!), ακόμα και όταν δεν έχει σχεδόν τίποτα να χάσει...Οβιδιακά μεταμορφώνεται σε φασίστα, ρατσιστή, σοσιαλιστή, υπερπατριώτη, επειδή εκεί φυσάει το ρεύμα...Θέλει δουλεια από τη μεριά της αριστεράς, πρέπει να καλλιεργηθεί από την αρχή πολιτική κουλτούρα...όμως αν αυτή η τρομαχτική κρίση δεν μας μάθει κάτι, τότε "αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια"...
18.06.12 09:30
vas
Αφού συνηθίσαμε τις αυτοκτονίες, τη φτώχεια και την αδικία, καιρός να συνηθίσουμε και τα πογκρόμ του αναδυόμενου φασισμού, του μόνιμου φρουρού του συστήματος.
Καληνύχτα Ρωμιοσύνη καλά τα κατάφερες!

18.06.12 09:39
Visitor
Πάρα πολύ καλό άρθρο όπως πάντα!

Προσωπικά για εμένα, που υποστήριξα μια καθαρά αντιμνημονική και δημοκρατική κυβέρνηση να αναστυλώσει την κατεστραμμένη μου χώρα, απογοητεύτηκα σε μεγάλο βαθμό! Μου αρέσει η πραγματική εργασία, η παραγωγικότητα, και η ανεξαρτησία, (κάτω από τις πρωτοφανής παγκόσμιες συνθήκες που βλέπουμε και έχουν ως σκοπό την καταστροφή και μόνο)! Έτσι το μνημόνιο αποτελεί παθητική εξάρτηση, περαιτέρω ισοπέδωση, και απόλυτη ζητιανιά! Οι έλληνες, ακόμη ζούνε με τον φόβο και όχι με τόλμη και υπερηφάνεια! Τα συλλυπητήριά μου για αυτούς που έγιναν ζητιάνοι και παράσιτα. Θα το πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά αυτό. Ακόμη και αυτοί με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που έβγαλαν αυτή την κυβέρνηση, θα νιώσουν το «αποτέλεσμα» βαθιά μέσα στα κόκαλά τους! Αλλά τότε δεν θα μπορούν να διαμαρτυρηθούν πια, γιατί όχι μόνο έβγαλαν πάλι τα ίδια παράσιτα, αλλά νομιμοποίησαν τις θέσεις τους… Μην στεναχωριέστε… Θα κάνουν τα ίδια και πολύ χειρότερα!

Για το ΣΥΡΙΖΑ, μπράβο, και προσωπικά για τον κ. Τσιπρα, η θέση που πήρε ίσως είναι η καλύτερη κάτω από την κατάσταση αυτή, γιατί άλλως μόνο με απόλυτη αυτοδυναμία θα μπορούσε πραγματικά να ξαναφτιάξει την χώρα μας… Εάν υπάρχει ακόμη Ελλάδα στο μέλλον, ίσως υπάρχει και μια άλλη ευκαιρία….

Για τους φασίστες, τα συλλυπητήριά μου και πάλι σε αυτούς και τους ψηφοφόρους τους! Μάλλον δεν διάβασαν ιστορία να ξέρουν ότι ο φασισμός ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά μόνο δημιούργησε…

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λυπάμαι που έχασαν κάποια δύναμη... Φαίνεται ότι ακόνη οι ψηφοφόροι τους δεν έχουν ωριμάσει… Θεωρούνε την ΝΔ «δεξιό» κόμμα, όταν όλα αυτά που έκανε και που θα κάνει δεν έχουν καμία σχέση με «δεξιά», αλλά με κακό σοσιαλισμό και τυραννία. Οικονομική υποτέλεια, παθητική εξάρτηση, τεράστιοι φόροι, και γραφειοκρατία, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με παραδοσιακά «δεξιά» κόμματα… Αδιάβαστοι οι έλληνες και σε αυτό το σημείο.

Για την ΔΗΜΑΡ, δεν το καταλαβαίνω …. Γιατί υπάρχει και τι προσφέρει που είναι τόσο διαφορετικό! Μάλλον είναι σαν κόμμα «προβοκάτσια»… Τέλος πάντων… Όσο για το ΚΚΕ, καλά θα κάνει να καταλάβει ότι εάν ένα κόμμα δεν θέλει να κυβερνήσει, καλύτερα να μην υπάρχει!

Προσωπικά, με όλες τις αλλαγές, είδα το αποτέλεσμα το ίδιο!! Οι επιλογές στο σύνολό τους έφεραν την ίδια κυβέρνηση, παρόλη την νέα δυναμική αντιπολίτευση που είναι το μόνο καλό! Αλλά ο χρόνος τρέχει και το αποτελείωμα της Ελλάδας δεν θέλει πολύ… Σύντομα θα το καταλάβουν όλοι αυτοί που έβαλαν το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και πάλι, (αντί να είναι στην φυλακή), μαζί με την ΝΔ, μετά την πρόσφατη καταστροφή που μας χάρισε και την προηγούμενη μεγάλη απραξία… Εσείς που τους βγάλατε καλά να πάθετε, εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε να αργοπεθαίνουμε και να ντρεπόμαστε για το κατάντημα της χώρας μας??
18.06.12 09:57
themis
Έχω μια απορία ρε παιδιά. Μπαίνω στο ιντερνετ παντού και όλοι διαμαρτύρονται. Ποιοι είναι αυτοί που ψήφισαν τελικά;
Οι μισοί έκαναν την μακακια και οι υπόλοιποι τους βρίζουν μου φαίνεται.
18.06.12 10:10
Sir
καλημερα στο monkeyland!

τωρα τι εχουν να πουνε οι θλιβερες μαιμουδες;;;

αυτοι εισαστε - ενας θλιβερος εκφασιμσενος οχλος που σκεφτετασι την παρτη του
και δεν μιλαω για την χρυση αυγη που λεει ο φιλος χαος
αλλα για ολους αυτους που συναγελαζονταν μαζι τους στις πλατειες ριχνοντας μουντζες και κρεμαλες
μιλαω για το 40% αποχη - 40% στα αρχ...α τους για το μελλον του μπορντελου
τελος ο σοφος λαος μιλησε - αυτη η ιερη αγελαδα για την οποια μου τα ειχατε κανει τσουρεκια
αποφασισε μνημονιο - μην σας ακουσω για κυβενρηση τσολακογλου και αλλες τετοιες αηδιες
το κκε πηγε για τσαι στο βουνο - δεν υπαρχετε

αντε γεια κα καλη χωνεψη
18.06.12 10:10
Δημήτρης
Sir, από που και ως που κρίνεις ανθρώπους που απορρίπτουν το σύστημα; Τι νομίζεις ότι είσαι; 4/10 ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό;
18.06.12 10:20
Απλός Πολίτης
Σε αυτήν εδώ την "Χώρα Γερόντων" έδωσαν ψήφους οι Γέρποι στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ γιά να καταδικάσουν σε Εξαθλίωση τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Μπράβο σου Λαέ, Καλά Μυαλά.
18.06.12 10:20
Μιχαλης Γρηγοριου
Ας μην χρυσωνουμε το χαπι. Ανεξαρτητα απο τις διαφορες αναλυσεις που γινονται εκ των υστερων, το χθεσινο αποτελεσμα αποτελει μια μεγαλη ηττα για την χωρα. Η Ελλαδα εχασε την ευκαιρια να παιξει ενα σημαντικο ιστορικο ρολο στην μεταβολη του ευρωπαϊκου σκηνικου. Για οσους παρακολουθουν τις διεθνεις εξελιξεις ηταν κατι παραπανω απο φανερο οτι το χαρτινο οικοδομημα των τραπεζιτων και των τοκογλυφων ηταν ετοιμο να καταρρευσει μπροστα στην πραγματικη απειλη μιας πολιτικης μεταβολης που θα λειτουργουσε σαν καταλυτης και για τις υπολοιπες χωρες του ευρωπαϊκου νοτου. Ολος ο κοσμος περιμενε με κομμενη την ανασα να δει πως θα αντιδρασει η χωρα μας. Ωστοσο, ενας παραπληροφορημενος, τρομοκρατημενος και μικροαστικοποιημενος λαος προτιμησε να λειτουργησει σαν την στρουθοκαμηλο χωνοντας το κεφαλι στην αμμο. Το κομμα των "νοικοκυραιων", πιστεψε στα πλαστα διλημματα του τυπου "ευρω ή δραχμη" και ακολουθησε την μιζερη τακτικη του "καλλιτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο". Οταν θα αρχισουν να φαινονται βεβαια οι καταστρεπτικες συνεπειες του "ειδικου ταμειου", του ολικου ξεπουληματος της δημοσιας περιουσιας, της υπαγωγης στο αγγλικο δικαιο και των περιφημων "μεταρρυθμισεων" (απολυσεις, μισθοι πεινας, εξοντωτικη φορολογηση των φτωχων, καταρρευση της υγιειας, της παιδειας και του κρατους προνοιας) , τοτε οι "νοικοκυραιοι" θα αρχισουν παλι τα κλαψουρηματα και τα "ο οφις με εξηπατησε". Θα ειναι ομως πολυ αργα, γιατι η ευκαιρια θα εχει ηδη χαθει και μετα θα απαιτειται πολυ μεγαλυτερος αγωνας για να διορθωθουν οι ζημιες και να αποκατασταθει η εθνικη κυριαρχια. Και υπαρχει και κατι ακομα που σχετιζεται με την εννοια μιας εθνικης αξιοπρεπειας την οποια δεν μπορει να αντιληφθουν οι τρομοκρατημενοι μικροαστοι που δεχτηκαν να σκυψουν το κεφαλι στις απειλες των FT Deutschland και στις ειρωνιες του Βild, του Spiegel και του "Le Point". Ας αρκεστουν λοιπον στα χαρτινα υποκαταστατα που μπορουν να τους προσφερουν διαφορες νικες στο ποδοσφαιρο. Φυσικα η ιστορια συνεχιζεται, φυσικα αυτη η κυβερνηση των προσκυνημενων και των δοσιλογων που θα προκυψει θα βρεθει πολυ συντομα μπροστα στις συνεπειες του "ναι σε ολα" που εκπροσωπει, φυσικα θα αναγκαστει καποια στιγμη να ακολουθησει την μοιρα που ειχαν οι αναλογες κυβερνησεις της Αργεντινης και του Ισημερινου. Φαινεται ομως πως πρεπει να ολοκληρωθει το ρητο, οτι η ιστορια επαναλαμβανεται σαν γελοιογραφια. Ο περιφημος "μεσος ανθρωπος" ειναι υποχρεωμενος να υφισταται την ιστορια στο πετσι του, αντι να ειναι σε θεση να την μεταβαλλει. Μπορει σε καποιες μελλοντικες εκλογες θα αναλαβει την διακυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εν τω μεταξυ ομως θα εχουν ξεπουληθει παρα πολλα. Οι μισθοι, οι συνταξεις, τα επιδοματα, κλπ, μπορουν να αποκατασταθουν καποια στιγμη, ομως τα εθνικα ξεπουληματα που θα βασιζονται σε διεθνεις συμβασεις και συμφωνιες θα ειναι πολυ δυσκολο να ακυρωθουν με απλες νομοθετικες ρυθμισεις. Και κατι τελευταιο: Με τα χθεσινα αποτελεσματα αθωωνονται ολοι οι υπαιτιοι της εθνικης καταστροφης, εξασφαλιζουν την ατιμωρησια τους και τα κλοπιμαια τους. Ευγε λοιπον στον υπερηφανο ελληνικο λαο ο οποιος, "μεσα στην σοφια του" , τα καταφερε ολα αυτα (μεταξυ των οποιων και την σταθερη παρουσια της Χρυσης Αυγης στο Κυνοβουλειο)
18.06.12 10:53
Μπάρμπα Κίτσος
Αγαπημένοι μου φίλοι καλημέρα σας.Σήμερα πράγματι είναι μία ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ μέρα.....Σας το είχα πει, ότι η πραγματική Αξιωματική Αντιπολίτευση,μετά τις εκλογές θα είναι η Χ.Α.Πολλοί ''γέλασαν''....Δεν πειράζει...τους συγχωρώ.Άλλωστε δεν είναι όλοι σε θέση να κάνουν πολιτικές προβλέψεις,πόσο μάλλον πολιτικές αναλύσεις.......Από δω και μπρος, ΤΙΠΟΤΑ δεν θα είναι ---κ' δεν μπορεί να είναι---όπως χθες.....Εθνικισμός,Ελληνισμός,Χριστιανισμός,είναι το ΑΥΡΙΟ για τους Έλληνες.Είμαστε οι μόνοι που πραγματικά ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ γι'αυτήν την χώρα.οι μόνοι που πραγματικά θα ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ την χώρα κ' τους κατοίκους της.Ελάτε όλοι μαζί μας.Η αγκαλιά μας παραμένη ΑΝΟΙΧΤΗ !!!!! ΕΚΤΟΣ από εμάς, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να είναι ΑΛΗΘΙΝΟ.......Εμείς θα είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί σας!!!!
18.06.12 11:10
georgedpkn
Συμφωνω με τους περισσοτερουσ απο τους παραπανω με δυο μονο επισημανσεις:
α) την απιστευτη τρομοκρατια που υπεστη ο απλοσ πολιτης ( εξοδοσ απο το ευρω, δημευσεις καταθεσεων και περιουσιων κ.α.) και
β )την ανευ προηγουμενου πολυφωνια και πολυγλωσσια του ΣΥΡΙΖΑ με το καθε στελεχοσ να εκφερει και διαφορετικη αποψη.Ας το σκεφτουν σοβαρα εκει στον ΣΥΡΙΖΑ,
Παντως απο καθε αποψη ηταν ακομη μια χαμενη ευκαιρια για τον λαο και την Αριστερα.
18.06.12 11:46
georgedpkn
Μπαρμπα-ΚΙτσο,
μαλον ληγμενα πρεπει να παιρνεις
18.06.12 11:50
ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
-Πολλά εκλογικά τμήματα δεν είχαν την απαιτούμενη εφορευτική επιτροπή, καθώς παρουσιάστηκαν ελάχιστοι ή κανένας από όσους εκλήθησαν. Το θέμα της αξιοποιστίας των αποτελεσμάτων είναι λοιπόν αντικειμενικό. Να ανακοινωθεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ πόσα άτομα ήταν παρόντα σε κάθε εκλογικό τμήμα κατά την καταμέτρηση των ψήφων......Σε πολλά τμήματα ήταν 2 ή 3 άτομα το πολύ..
-Από που προέκυψαν τα υψηλότατα ποσοστα της ΝΔ; Δεν φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ πως βγαίνουν τα νούμερα παρακολουθώντας τις διαρροές των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων που πιθανώς να την στήριζαν..... ειδικά όταν η αποχή ήταν τώρα μεγαλύτερη.
-δεν γίνεται το 43% του λαού να ψίφισε υπερ του μνημονίου, δεν βγαίνουν τα νούμερα ....

ΕΠΙΣΗΣ:
-ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΕΝΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ,
-ΠΛΕΙΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΑΛΙΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
-Η ΖΙΜΕΝΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
-ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΜΕΧΡΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
-ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΦΥΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
-ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
18.06.12 12:19
Babis-Thessalonikh
Μπράβο σας Ελληνες ... είστε όντως γκιαούρηδες , προσκυνημένοι , δεν με εκπλήσει καθόλου πλέον η συρρίκνωση της Ελλάδας στα βάθη των αιώνων που από μια αυτοκρατορία ε΄γινε μια κουκίδα στον χάρτη ... επιβραβεύσατε τον εξευτελισμό σας και τον διεθνή διασυρμό σας , και εσείς , οι λεγόμενες μεγάλες ηλικίες , μην παραπονιέστε για τίποτα πλέον , γκιαούρηδες , έ γκιαούρηδες ξεφτιλισμένα ανθρωπάρια ...
18.06.12 12:40
αντώνης
@Visitor, γράφεις ότι η ΝΔ δεν είναι «δεξιό» κόμμα. Η διαφορά μεταξύ αριστεράς καί δεξιάς μπορεί να συνοψιστεί στο στόχο: ευημερία γιά τους πολλούς ή ευημερία γιά τους λίγους (ή καί στις αντιθέσεις αν θέλεις: εγωισμός ή αλτρουισμός, ανταγωνισμός ή αλληλεγγύη, κτλ, κτλ).
Το όραμα της κ. Μέρκελ π.χ. (αδελφό κόμμα της ΝΔ στην γερμανία, όπως σίγουρα γνωρίζεις) είναι μιά "δημοκρατία συμβατή με τις αγορές" (Marktkonforme Demokratie, την αποκάλεσε η εν λόγω κυρία).
Μιά δημοκρατία δηλαδή πού θα φροντίζει γιά την ευημερία λίγων. Μέ άλλα λόγια μιά ολιγαρχία. Κα με πιό άλλα λόγια η κατάργηση της δημοκρατίας (ρίγη αγαλλίασης εδώ από τα ναζιστικά τσογλάνια).

Με βάση αυτό, όχι μόνο δεξιά, αλλά καραδεξιά είναι η ΝΔ, όπως κι όλα τα "αδελφά" της κόμματα, „Ανεξάρτητοι έλληνες“, „δημιουργία ξανά“, κτλ. καί βεβάιως η ΧΑ, πού όπως σωστά την αποκάλεσε συναναγνώστης είναι οι φρουροί του συστήματος.
Τώρα όσον αφορά την ΔΗΜΑΡ, αυτή είναι καί δεξιά καί „αριστερά“ καί κέντρο, ότι θέλεις είναι. Οραματίζεται να είναι η γλωσσίτσα της πολιτικής ζυγαριάς. Everybody's darling..

@Μιχαλης Γρηγοριου,
στο „Κυνοβούλειο“ , όπως το αποκαλείς, είναι μέσα κι εκείνοι οι άνθρωποι, πού αγωνίζονται πραγματικά (όχι φαινομενικά) ενάντια στούς „κύνες“ της νεοφιλελεύθερης λάιλαπας πού περιγράφεις.
18.06.12 12:52
ο "αχόρταγος" του βέγγου
Αγαπητέ georgedpkn @ μη ασχολήσε με διεστραμένους, είναι άρρωστοι ψυχικά στην κυριολεξία. Αυτό που προσπαθούν να εδραιώσουν είναι στο να γίνει η ψυχική τους διαταραχή κοινωνικά αποδεχτεί. Δεν έχουν σχέση με τον πατριωτισμό αλλά με την εγκλητικότητα λόγο της διανοητικής και ψυχικής τους κατάστασης. Δυστιχώς έχουν πολλούς τρόπους να μολύνουν την κοινωνία μας.
Θα προτεινα στους σχολιαστές να μην τους απαντούν.
18.06.12 12:57
Γιάννης Γ.
Φίλες και φίλοι, μην απελπίζεστε!
Το πρώτο και μεγάλο βήμα έγινε.
Έσπασε το ΜΑΓΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ. Αυτό που όποιον και να ψηφίσεις, σου προκύπτει η ίδια κυβέρνηση.
Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να μπορέσει αυτός ο χώρος της "νέας αριστεράς" να οργανωθεί.
Είναι σίγουρο ότι όσο οι άλλοι θα συνεχίζουν τη δουλειά τους, ο χώρος αυτός θα αντιπροσωπεύει όλο και περισσότερους.
Στην επόμενη κάλπη θα αποκτήσει αυτοδυναμία.
Το θέμα είναι να αντέξουμε μέχρι τότε.
18.06.12 12:59
Μαρακομιχελάκης Γιώργος
Μεγάλος προβληματισμός, δύσκολη ημέρα. Πιστέψαμε πως είναι δυνατόν να νικήσουμε το σύστημα...αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο...Ίσως όταν πάψει το σύστημα να ενδιαφέρεται σε αφήσει να το κερδίσεις...αλλά τότε θα είναι αργά. Εντάξει, θα συνεχίσουμε τα ίδια με τους ίδιους, κάτι που εγώ μέσα από τη δουλειά μου το καταλαβαίνω πολύ καλά, αφού συχνά το κάνουμε και εμείς..Όταν ο ασθενής είναι σε σήψη και παίρνει ένα αντιβιωτικό σχήμα που δεν μπορεί να τον αφήσει με τίποτε απύρετο, προφανώς δοκιμάζουμε κάποιο άλλο. Δεν το αλλάζουμε μόνο και μόνο όταν περιμένουμε αναπόφευκτα το μοιραίο...Και πράγματι, ως δια μαγείας, ο πυρετός πέφτει λίγο μετά την ισοηλεκτρική γραμμή (εκτός αν δεν δουλεύει το air condition του νεκροθαλάμου....).
Την αποχή στο 40% δεν μπορώ να την πιστέψω...Κάτι βέβαια πάω να καταλάβω αν σκεφτώ πως τον πατέρα της συναδέλφου μου, ο οποίος έχει φύγει προ διετίας, δεν τον έχουν ακόμη διαγράψει...Βάλε και τους μετανάστες στο εξωτερικό, υπερήλικες...
Επίσης, αυτήν τη φορά, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως η επαρχία κάτι αφουγκράστηκε. Αντίθετα, στην Αθήνα και ιδίως τη Θεσσαλονίκη, η πόλωση γύρισε πολλά πρόβατα στο μαντρί...
Παρήγορο είναι βέβαια πως η ενεργός Ελλάδα των 18-55 ετών βγάζει άλλη κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε να φύγουν οι παππούδες για να γίνει αλλαγή, γιατί τότε και εμείς παππούδες θα είμαστε...
Καλή συνέχεια παιδιά και ας μην σταματήσουμε την πάλη. Από τον καναπέ δεν γίνεται τίποτα!!!
18.06.12 13:19
το παπόρι απ την Περσία
Το μόνο πράγμα δεν θα το έλεγα ισορροπία επειδή , τούτο το εκλογικό αποτέλεσμα το θεωρώ μάλλον πεντακάθαρο εγκεφαλικά γεροντίστικο φανατισμό, επιβίωση πάση θυσία ,με νύχια και με δόντια ,σκορπώντας τον όλεθρο ως συνήθως αδιακρίτως . το μήνυμα των εκλογών το αντιλαμβάνομαι ως κάθε κατεργάρης πάλι στο πόστο του ! νίκησε η ελπίδα με την ελιά στο μάγουλο ,την λεβέντικη στωικότητα του Παυλόπουλου σε βροχές και καταποντισμούς ,νίκησε ο λεκτικός χείμαρρος του Πανίκα που ξέρει κι από βέσπα ΚΑΙ αναδείχθηκαν επιτέλους ως ρυθμιστικός παράγοντας οι αλπίδες των Ιζνογκούντ της SIEMENS . όμως πάλι καλά που ανέτειλε και μια ακόμα ελπίδα δια το άμεσο προσεχές μέλλον ( όταν απ τα ακατέργαστα διαμαντάκια ,φτιάξουν στα υπόγεια των Βρυξελλών τα κατάλληλα μπριγιάν για την ελληνική αγορά , θα σας επιτρέψουν να νικήσετε , μην ανησυχείτε . τώρα υπήρξατε φοβερά άτσαλοι και απροετοίμαστοι ). γενικώς στην ζωή μας συμβαίνει ό,τι εμείς επιτρέπουμε και ήμαστε αυτό που τρώμε και αυτό που πλέκουμε . συνεπώς αν και με καθησύχασαν με τα συγχαρίκια τους οι κύριοι Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , έκπληκτος αναφωνώ , που πάμε ορέ παίδες Ελλήνων και μη ;
18.06.12 13:35
Βασιλική
Το μονο που δεν θα ανεχτω απο εδω και στο εξης, ειναι διαμαρτυριες. Ο λαος ψηφισε και εβγαλε την κυβερνηση που του αξιζει.

Διαδηλωσεις για πεινα τελος.

Φατε οτι σας ταιζουν και βγαλτε τον σκασμο!!!!!

Φατε το γερμανικο αυτοκινητο σας και το κινητο τηλεφωνο σας......

Κι οταν ερθω χαμογελαστη να δω την οικογενεια μου και να κανω διακοπες, θελω να δω ερειπια και πεινασμενους και μιζερια. Ουτε γερμανικα αυτοκινητα, ουτε ηλεκτρονικες ταμπλετες, ουτε ινστιτουτα καλλονης ανοιχτα.

Μετα, θα παω στην παραλια και στα εστιατορια να ξοδεψω τα λεφτακια μου. Εκει που δεν χαμογελανε και δεν φερονται με ευγενεια, θα χανουν τα φραγκα μου. Σε δημοσιες υπηρεσιες που δεν με αντιμετωπιζουν σωστα θα γραφω αυτοστιγμη γραμμα στη διευθυνση, στο υπουργειο και στις εφημεριδες, ισως και στον Ομπντουσμαν και στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο.

Θα ζητω αποδειξεις για τα παντα και θα τις ελεγχω. Αν κατι δεν παει καλα, τηλεφωνο και γραμμα στην εφορια. Αν ακουσω οτι καποιος δεν πληρωνει εφορια, θα τον καρφωνω κι ας ειναι μεροκαματιαρης.

Μα τοσο κακια ειμαι? Εγω θα φτιαξω το συστημα?

Και ομως, ΝΑΙ!!!!! Αν ολοι καρφωνατε την παρανομια, δεν θα ειχαμε βρεθει σ' αυτη την κατασταση τωρα. Με πρωτη τη φιλη που μιλησα πριν δυο μερες. Καποιος ρωσικης ιθαγενειας της εβαψε το σπιτι και τον καλοπληρωσε. Αυτος ηθελε να τελειωσει γρηγορα, γιατι επρεπε να παει στην Πατρα να υπογραψει για το επιδομα του..... Οταν ρωτησα γιατι δεν τον καρφωσε στις υπηρεσιες της Πατρας, ο ωχαδερφισμος, αυτη η γαγγραινα της κοινωνιας, μου απαντησε οτι δεν ειχε καμμια δουλεια να το κανει....... Πολυ καλη φιλη και την αγαπω πολυ, αλλα.......

Και ομως, ειναι ολων δουλεια να ενεργουν για την υποστηριξη του κρατους. Ειδαλλως μνημονια ερχονται να τα παρουν απο την τσεπη ολων σας.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ.

Δεν το πιστευω οτι κανενας δεν ηξερε για τους βοσκους της Κρητης, ή για τους τυφλους της Ζακυνθου, ή για τοσες αλλες απατες σε βαρος του κρατους. Κι ομως, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους καρφωσε. Κι ολα τα εξοδα για τους καλοπερασακηδες εβγαιναν απο τον κρατικο τουρβα, μεχρι που εφτασε πατο και μας εσωσαν τα μνημονια......

Ευτυχως που υπαρχει και το Ποντικι που επιτρεπει σχολια αναγνωστων και μπορεσα να βγαλω μερος του θυμου που με διακατεχει για την καταντια της χωρας.

Τωρα, πισω στις σπουδες μου για τα πτυχια Βιολογιας και Ψυχολογιας, χωρις στενοχωρια για τον τοπο μου. Ευτυχως που δεν περασα και δεν σπουδασα στην Ελλαδα πριν 30 χρονια, γιατι τωρα θα ειμουν γιατρος εκει, που δεν κοβει αποδειξεις. Βεβαια θα ειχα και τη βιλλιτσα μου και το εξοχικουλι μου και την αμαξαρα μου. Ισως ομως τωρα να ειναι καλυτερα, γιατι τωρα ΕΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!!

Τελειωνοντας, ζητω συγνωμη αν εθιξα αναγνωστες που εκαναν αυτο που επρεπε, αλλα να που υπαρχουν πολλα που ακομα μπορουν να κανουν.
18.06.12 13:38
papadomari@yahoo.gr
2 είναι τα πιθανά σενάρια που συνέβαλαν στην ήττα των Ελλήνων:

1ο σενάριο

Έπιασαν οι ΑΠΕΙΛΕΣ των εσωτερικών προδοτών (που είναι και οι χειρότεροι), των "συμμάχων" και των "έγκριτων" δημοσιογράφων και δήθεν σοβαρών οικονομολόγων τους (δραχμή-εισβολή-τανκς-προτεκτοράτο), και το σφυροκόπημα ΟΛΟΥ του συστήματος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΜΜΕ) με την άθλια λασπολογία για το δήθεν "βαθύ ΠΑΣΟΚ" του ΣΥΡΙΖΑ και την απεχθή δήθεν στήριξη από διεφθαρμένους συνδικαλιστές και πουλημένες φυλλάδες.

2ο σενάριο

Έγινε ΝΟΘΕΙΑ σε συνεργασία με τους ξένους ανταποκριτές, τη Singular Logic και τη Siemens, που πλέον είδαμε ξεκάθαρα ότι στηρίζουν το σάπιο κατεστημένο για να αγοράσουν τα φιλέτα μας και να μας πετάξουν στη συνέχεια σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Αλλά, φυσικά, η νοθεία δεν μπορεί να αποδειχθεί, ενώ η ήττα μπορεί "κάλλιστα" να δικαιολογηθεί με βάση το 1ο σενάριο...

Το υποπτευόμουν, αλλά πλέον βεβαιώθηκα: Δεν υπάρχει δημοκρατία.
18.06.12 13:43
Ιπποδαμος
Δυστυχως,φιλοι,ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,οσο κι αν ποναμε γι αυτα που ερχονται.Τουλαχιστον,ας προετοιμαστουμε ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για να αποτρεψουμε τα χειροτερα.Τωρα ερχονται οι αυτοκτονιες,τα συσσιτια,οι αστεγοι,οι πεινασμενοι,τα αθλια σχολεια,ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ να προκαλεσουν την ιδια μας την υπαρξη...ΤΩΡΑ, στο ονομα της Ελλαδας που πεθαινει- ναι,φιλοι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ γι αυτο φροντιζουν ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ - ας συσπειρωθουμε,ας πεταξουμε τις προβιες που μας χωριζαν,ας στραφουμε στις παραδοσιακες μας αξιες , της αλληλεγγυης,της Πατριδας ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ,του εθνικου φιλοτιμου,του πνευματος του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ μας Εθνικου Υμνου Ας μην ξεχναμε ποτε οτι μονο ο Ελληνικος Εθνικος Υμνος υμνει την Ελευθερια - ταυτιζοντας την με την Ελλαδα
18.06.12 13:47
Η.Κ
Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μήτε λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάνα Γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι κι οκνοί καταφρονούν την θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι (Κωστής Παλαμάς)
18.06.12 13:59
Βασιλική
Η.Κ., ευχαριστω πολυ για την υπενθυμιση του εθνικου ποιητη μας. Ολοκληρο, το ποιημα εχει ως εξης και δειχνει το νεοελληνικο πνευμα σε ολη του τη γυμνια. Τιποτα δεν αλλαξε μεσα σε εκατο χρονια.....


Δεν έχεις πια Όλυμπε Θεούς,
μηδέ λεβέντες η Όσσα,
μόνο ραγιάδες έχεις πιά,
σκυφτούς γιά το χαράτσι.
Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
με βιολιά και με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες.
Και τα γονατα τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
και θα γίνουν των ραγιαδων οι ραγιάδες.

(Κωστής Παλαμάς)
18.06.12 14:24
Βασιλική
Και για να μην ξεχναμε, αυτο ειναι απο το Φόρουμ, Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες του Ελληνικού Ηελεκτρονικού Κέντρου που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις

http://www.greece.org/blogs/wwii/

Παρακαλω υπογραψτε και στειλτε το ΠΑΝΤΟΥ.
18.06.12 14:57
FSB
Καλός ο Παλαμάς, καλός κι ο Δαβαράκης, και ανατριχιαστικά προφητικός στο CD του Κώστα Μακεδόνα "Πάμε για ορθοπεταλιές" (1996)

Πάει κι ο εικοστός κι οι ανατροπές
γίνανε σιωπές, φιλελευθερίες,
μονοψήφιο φως, νευρικές ψυχές
ευρωπαϊκές παλιοκοινωνίες

Λύση ενάντια στη λογιστικού τύπου διαχείριση της κρίσης;

Ό,τι και ο τίτλος του CD! Καλή δύναμη σε όλους μας. Θα τα ξαναπούμε στους δρόμους ειρηνικά και αποφασιστικά
18.06.12 15:10
takoboy
χαιρετίσματα και περαστικά σε όλους από την Γερμανία. Ναι ξέρω, είμαι βολεμένος, ναι δεν βλέπω καμία κρίση, ναι δεν βλέπω εξαθλίωση και διαφθορά, ναι εχω 14 χρόνια εδώ και δεν το βλέπω να φεύγω. Χθές το επικύρωσα και ουσιασιτκά πιά αυτό, πολύ απλά γιατί δεν μπορώ να ανεκτώ να ορίζουν την μοιρά τη δικιά μου και των δικών μου αυτοί που την κατέστρεψαν τόσα χρόνια τώρα. Και καλύτερα πληγείος εδώ παρά σκλάβος στην ίδια μου την πατρίδα. Αλλά επειδή καταλαβαίνω πια και τους Γερμανούς, πρώτα φορά τους είδα να έχουν ΦΟΒΟ για κάτι, ότι δεν θα τους βγεί όπως το έχουν σχεδιάσει. Και αμφιβολία για τις επιλογές τους!!! Αυτοί που με τις επιλογές τους δεν δίστασαν να κάνουν 2 παγκόσμιους! Και αυτούς ακριβώς του γερμανούς φροντίσαμε για ακόμη μια φορά να τους επαληθεύσουμε! ; όλοι σήμερα σκέφτονται " Α να χαθείτε βρε παλιόπαιδα, μας κάνατε κι ανησυχήσαμε με τις φωνές σας και τις παλιοεκλογές σας. Είπαμε κι εμείς μπάς κι έχετε αλλάξει και μας την κάνετε την στραβή, αλλά τελικά είδαμε ότι πάλι αστειάκια κάνατε, όπως πάντα. Παλιόπαιδα! Άκου εκεί να καταγγείλετε το σχέδιο που κάναμε εμείς οι φίλοι σας για σας, κουτά έ κουτά. Αφού πάντα τα βρίσκαμε, τώρα θα τα χαλάσουμε".

Έτσι λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω, ειδικά την περιφέρεια της Ελλάδας, για την προσύλωση στη διαφθορά και στο βόλεμα. Μου εξαλέιψατε και τους τελευταίους ενδοιασμούς που είχα για το τι θέλω από την ζωή μου.

και υπάρχει και ένα τρισάθλιο ρητό που μου τριγυρίζει στο μυαλό από χθές το βράδυ για την κατάσταση στην Ελλάδα και για το που πραγματικά πορεύονται οι Έλληνες:
"Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό, τουλάχιστον απόλαυσέ τον... "
18.06.12 15:26
Aggelos
Φίλε Sir. Μιας και αναφέρεσαι εκτός από τις μαϊμούδες και λοιπά τεκμηριωμένα επιχειρήματά και στην αποχή, υπάρχουν όντως ενδιαφέροντα θέματα που κανονικά θα έπρεπε να διερευνηθούν σχετικά με το θέμα αυτό, και πολύ καλά το θέτεις, αν και για άλλους λόγους. Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία των πιο πρόσφατων βουλευτικών εκλογικών αναμετρήσεων. Νομίζω ότι ενδιαφέρουν και άλλους φίλους που αναρωτιούνται πως βγαίνουν τα διάφορα ποσοστά.

1996 6.978.656, εγγεγραμμένοι 9.140.742
2000 7.026.527, εγγεγραμμένοι 9.372.541
2004 7.573.368, εγγεγραμμένοι 9.899.472
2007 7.355.026, εγγεγραμμένοι 9.918.917
2009 7.044.606, εγγεγραμμένοι 9.929.065
2012 6.476.745, εγγεγραμμένοι 9.949.901 (Μάιος)
2012 6.216.582, εγγεγραμμένοι 9.951.536 (Ιούνιος)

Το βασικό στοιχείο που θα πρέπει να σε απασχολήσει εκτός από τον αριθμό των ψηφισάντων, που όντως βαίνει μειούμενος μετά το 2004, είναι ο διαιρέτης, ο οποίος μέσα σε 16 έτη έχει ανέβει κατά 811,000. Ενδιαφέρον στοιχείο αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2001 ήταν 10,964,020, και το 2011, σύμφωνα με τα γενικά στοιχεία της απογραφής (δεν έχουμε ακόμα τα ειδικά, δεν βιάστηκαν να τα ανακοινώσουν μετά από 1 και πλέον χρόνο, μάλλον για να μην αλλάξουν οι έδρες...) ήταν ελαφρά μειωμένος στις 10,787,690. Σύμφωνα τώρα με τα στοιχεία του 2001, οι κάτω των 18 (που δεν ψηφίζουν) είναι περ. 2,100,000, άρα αν λάβουμε υπόψη κάποιες απλές λογικές σκέψεις, ότι δηλαδή εφόσον ο πληθυσμός έμεινε σχεδόν σταθερός, λίγο πολύ οι γεννήσεις σχεδόν αναπληρώνουν τους θανάτους, θα αναμέναμε ότι χοντρά χοντρά και το 2011 θα έχουμε παρόμοιο αριθμό ατόμων κάτω των 18. Γιατί τα λεω όλα αυτά? Μα γιατί αν αφαιρέσεις τους κάτω των 18 από τα περ. 11 εκατομμύρια, μένουν 8.8, και σε καμία περίπτωση 10. Πόθεν η διαφορά του περίπου 1.2 εκατομμυρίων, ή έστω 811,000 αν αφαιρέσουμε τους εγγεγραμμένους 2012-1996? Να υποθέτω ότι είναι νέοι έλληνες πολίτες, εκ των οποίων οι 759,000 φαίνεται να έχουν προστεθεί επί κυβερνήσεων Σημίτη? Οκ, κανένα πρόβλημα, το υποθέτω, και δε εξετάζω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας 750,000 πιθανότατα αλβανών που μπήκαν στην Ελλάδα μετά το 1991 χάρη στις κινήσεις του οσονούπω νέου πρωθυπουργού μετά από 10-13 χρόνια παραμονής. Όμως, τι ακριβώς έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου είναι αυτοί που όντας νόμιμοι (για να μπουν στους καταλόγους, τι άλλο μπορεί να είναι??), δεν μένουν στην Ελλάδα, αφού δεν εμφανίζονται πουθενά στην απογραφή? Μήπως δε σβήνονται οι νεκροί από τις λίστες? Νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει, εκτός ίσως από κάποιους λίγους που πέθαναν πολύ κοντά σε εκλογές. Και γιατί το 2004 οι επιπλέον ψηφίσαντες σε σχέση με το 2000 είναι αξιοσημείωτα κοντά στην αύξηση των εγγεγραμμένων? Απλές ερωτήσεις γιατί έχω μπερδευτεί.
18.06.12 16:05
ΜΙΧΑΛΗΣ
ELLINOFRENEIA:
Μέχρι χτες το ξεπούλημα της χώρας το είχαν υπογράψει δύο "ηγέτες". Απο χτές το υπέγραψε και ένας λαός. Καλα που ξυπνησαν οι Ελληνες !
18.06.12 16:11
Manos
Καλά ρε παιδιά, τη γραμμή σε όλο το ποντίκι και στους μισούς αναγνώστες τη δίνει ο Σκουρλέτης;
Τέλος πάντων εσείς οι αριστεροί του Σύριζα, που μέχρι πρότινος ήσασταν αριστεροί του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει πριν κατηγορήσετε το λαό να αναγνωρίσετε ορισμένα ελαφρυντικά (Τα ίδια που θα πρέπει να αναγνωρίσετε και στον εαυτό σας) ότι δηλαδή ο λαός ψηφίζει για να προστατεύσει τα μικροσυμφέροντά του (γι' αυτό δεν πήγατε και εσείς στο Σύριζα, για να σας αποκαταστήσει τα επιδόματα και να σας αφήνει να κάθεστε τους κηφήνες του δημοσίου ή για να σας διορίσει όσους δεν προλάβατε με το ΠΑΣΟΚ).
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός ως επίδοξο λαμόγιο, τεμπέλης, βολεψάκιας και όλα τα υπόλοιπα καλά ψηφίζει τα πιο επιτυχημένα άτομα αυτής της σχολής για να τον κυβερνάνε και να μπορεί να συναλλάσσεται μαζί τους (υπογείως ή πλαγίως βέβαια).
Από κει και πέρα για τον Σύριζα να πω ότι είναι ότι πιο λαϊκίστικο και συντηρητικό έχει βγάλει αυτός ο τόπος τα τελευταία 20 χρόνια (μετά τον Καρατζαφέρη βέβαια) και ότι είμαι σχεδόν σίγουρος πως το ποσοστό που του έλειψε για την πρωτιά είμαστε οι παλιοί ψηφοφόροι του που νιώσαμε πολλούς Πασόκους γύρω μας και την κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια. Άμα θέλαμε μπορούσαμε αντί για Συνασπισμό να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ δεν μας χρειαζόταν ο φερετζές του Τσίπρα.
Τελειώνοντας να πω και για κάτι καλό που προέκυψε από τον, κατά τα άλλα, άθλιο εκλογικό νόμο, γλυτώσαμε από τον Σκουρλέτη. Κάτι είναι κι αυτό.
Και για παρηγοριά μη στενοχωριέστε θα βγείτε στα κάγκελα, θα πετάξετε κανένα γιαούρτι και σε 12-18 μήνες θα γίνετε κυβέρνηση και θα φάτε ότι έχει απομείνει από την Ελλάδα τότε παρέα με τους Πασόκους που ξέρουν και τα κατατόπια καλύτερα.
18.06.12 16:19
papas
ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
18.06.12 17:08
Απλός Πολίτης
Ο Λαός μας θα υποφέρει μέχρι να μάθει να σκέπτεται. Το Σύστημα θα ξεπουλήσει ότι μπορεί στην Χώρα μας, θα υποθηκεύσει ότι μπορεί και επειδή σίγουρα θα σκάσει η Ισπανία και μετά η Ιταλία και μετά η Γαλλία τότε θα πάψουν να δίνουν βοήθεια σε εμάς και με αυτό τον τρόπο θα μάς θυσιάσουν γιά να γλυτώσουν τούς υπόλοιπους, φυσικά δεν θα φταίνε εκείνοι μα η δική μας Βλακεία, τού Λαού μας που είναι κολλημένος ο εγκέφαλός του στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ λες και θα χαθούμε χωρίς αυτά τα δύο Παραταξιακά Μαγαζάκια που Υπηρετούν την Ελιτ τής Χώρας και αδιαφορούν γιά τον Λαό μας. Ξυπνάτε ανεγκέφαλοι Συμπατριώτες, μάθετε να σκέπτεστε το κάθε τι.
18.06.12 17:47
nikos carson
Dear Sir:
I am totally baffled with the various comments of your readers. HOW IN THE WORLD ARE THE GREEKS ANY DIFFERENT FROM OTHER PEOPLE? In all elections the people vote to protect their economic, religious and other interests.

Would your readers, PLEASE stop deprecating your fellow GREEKS!! They are people highly intelligent, very informed and very patriotic. Now, indeed there are some who are very selfish,arrogant and egotistical and very GREEDY. But that is true for any society!!

So stop this stupid attack on the whole of Greek People! When other people acquire sainthood then perhaps you can be justified in your attacks.

Thanking you, nikos carson
18.06.12 17:57
Ορεινός
Χαχαχα, πες τα Μάνο κι εγώ Συνασπισμό ψήφιζα κάποτε, λες εμείς τελικά να λείψαμε κι έχασε τη πρωτιά? Τώρα πάντως ούτε καν μου πέρασε απ' το μυαλό να ψηφίσω την "Αριστερά" του Φωτόπουλου κι άλλων Πασοκοθρεμμένων συνδικαλιστών. Αν θέλω ψηφίζω κατευθείαν ΠΑΣΟΚ που έχει και το know-how στην πελατειακή πολιτική...
18.06.12 18:08
Μαρακομιχελάκης Γιώργος
Φίλε Μάνο...ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από την ανωνυμία ενός νικνέιμ...γιατί στα 47 μου πια μπορώ να εκφάζω ευθαρσώς τη γνώμη μου (άλλωστε ποιός ξέρει πόσα χρόνια ακόμα θα μπορώ να το κάνω...μεγαλώσαμε πιά....). Προσωπικά λοιπόν να σου πω πως με αδικείς με αυτό που γράφεις. Σίγουρα ήμουν από τους αριστερούς του ΠΑΣΟΚ, όντας στο μαθητικό του κόμματος σε μια εποχή που εσύ πιθανά να μην έζησες (πολιτικά εννοώ). Τότε που αν και μεταπολίτευση, ο μπάτσος δεν σε άφηνε να μπεις στο τμήμα επειδή δεν του άρεσε η φάτσα σου. Αυτό για μένα τότε ήταν η αριστερά. Τότε μάλιστα μαχόμουν τον Ευρωσοσιαλισμό του Κύρκου και του Μπανιά και τον ολοκληρωτισμό του Φλωράκη. Σήμερα, σε πληροφορώ πως και τη δουλειά μου έχω και εργασιακή αβεβαιότητα δεν έχω, ναι είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά δεν πιστεύω να νομίζεις πως σαν γιατρός του ΕΣΥ με διόρισε κάποιο κόμμα (αντίθετα εγώ δίνω εδώ και πολλά χρόνια πιστοποιητικά υγείας σε πολλές εκατοντάδες διορισμένους τις τελευταίες μέρες πριν από εκλογικές διαδικασίες...) και χρήματα σε τράπεζα (της Ελλάδας) έχω και φόβο μήπως τα χάσω έχω...Έχω όμως και παιδιά που θέλω να μεγαλώσουν στην χώρα τους σαν Έλληνες και όχι σαν δούλοι. Και το κυριότερο....ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΠΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ!!! Δέχομαι αν χρειαστεί να καταστραφώ εγώ προκειμένου τα παιδιά μου να ζήσουν στην χώρα που τους αξίζει! Δεν θέλω να μεταθέσω χρονικά αυτήν την καταστροφή.
Όσο για τον Τσίπρα - Χότζα που θέλει να μας κάνει Β. Κορέα, ένα πράγμα έχω να μόνο να πω. Τον ευχαριστώ που με έκανε μετά από τόσα χρόνια να φύγω από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τα τελευταία πολλά χρόνια ψήφιζα μόνο και μόνο για να μην βγει η ΝΔ. Μακάρι να έρθει και σε σένα σύντομα η ώρα να απεξαρτηθείς από το σύμπλεγμα..."Ψηφίζω κάποιον που βλέπω πως δεν είναι σωστός και με κοροϊδεύει για να μην βγει ο άλλος που θεωρώ χειρότερο". Αν το κάναμε αυτό ΟΛΟΙ μας εδώ και πολλά χρόνια, τώρα θα ζούσαμε καλύτερα.
Συγνώμη που μακρυγόρησα. Προσωπικά το μόνο που υπόσχομαι είναι πως όταν βγει το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δεν πρόκειται να ξανακάνω το λάθος που έκανα το 1981 και δεν θα συγχωρήσω ούτε το πρώτο λάθος!!!
18.06.12 18:39
Agras
Στον Aggelo 16.05 σήμερα :

Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου. Στις βουλευτικές του 2009 είμουν μέλος εφορευτικής σε εκλογικό τμήμα της Α Πειραιά. Λόγω της πολύ χαμηλής συμμετοχής δεν είχα δουλειά και ξεφύλλιζα τον εκλογικό κατάλογο : Καμμιά 75ριά εγεγραμμένοι ( σε σύνολο 498 ) είχαν γεννηθεί το 1920 ( 89 ετών ) και νωρίτερα και τελικά κανένεας ( καμμία ) δεν ήλθαν να ψηφίσουν μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας. Μετά τις εκλογές επισκεύθηκα το ληξιαρχείο Πειραιά και η τότε διευθύντρια μου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία έγκαιρης ενημέρωσης του ληξιαρχείου Πειραιά ( και των άλλων πόλεων της Ελλάδας) για τους θανάτους εγγεγραμένων πολιτών. Σημειωτέον ότι οι γηραιότεροι συμψηφοφόροι ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι και με ημ. γέννησης 01.01.1900 ( 109 ετών τότε ) !

Εκτός του φουσκωμένου κατα 15 με 20% εκλογικού σώματος με ... αθάνατους ¨Ελληνες προκύπτει τυχόν και κατάχρηση του εκλογικού δικαιώματος απο το ρεζερβουάρ των πεθαμένων συμπολιτών μας ( όχι μόνον οι συντάξεις τους είναι αξιοποιήσιμες αλλά και οι ... ψήφοι τους πιθανότατα ).

Οι προβληματισμοί του Aggelou εφαρμοζόμενοι σε ακριτικούς νομούς όπως η Φλώρινα , Καστοριά δίνουν εκπληκτικά αποτελέσματα όπου το εκλογικό σώμα είναι και 100% πάνω απο τον απογεγραμμένο πλυθησμό !

18.06.12 19:14
Aggelos
Agra σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, επιβεβαιώνεις διάφορες υποψίες μου....
18.06.12 19:22
Θ.Η.Α.
manos & ορεινός εγώ είμαι οργανωμένο μέλος του ΣΥΝ απο το 1988 δηλαδή όταν ακόμα λεγόταν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ , καί μετά ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ αλλά καί όταν φτιάχθηκε ό πρώτος ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ( 2003-2004 ) καί τώρα βέβαια εγώ εδώ ήμουν είμαι καί παραμένω ανεξάρτητα απο τις όποιες διαφωνίες καί διαφορές μπορεί να είχα καί να έχω σε θέματα κεντρικής πολιτικής γραμμής , δεν την έκανα " με ελαφρά πηδηματάκια " σαν καί εσάς αλλά έμεινα να αγωνίζωμαι καί αυτό μου επιτρέπει να κρίνω το τι γίνεται μέσα στον χώρο μου , όσο για κάτι γιαλαντζί αριστερούς σαν καί εσάς να έχετε ήσυχη την συνείδηση σας γιατί τελικά μόνο καλό κάνατε που μας αδειάσατε την γωνιά ! άντε γειά .
18.06.12 20:08
Manos
Γιώργο μου κι εγώ στα 44 βαδίζω άρα έχω μνήμες από όσα αναφέρεις. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι όταν μιλάς για εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια αναγκαστικά κάνεις γενικεύσεις και δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται όλοι.
Σε πληροφορώ πάντως ότι εγώ δεν κουβαλούσα ποτέ το σύμπλεγμα στο οποίο αναφέρεσαι γι' αυτό και ψήφιζα συνασπισμό από το 1989 που πρωτοψήφισα μέχρι πριν κάποια χρόνια που είδα τα σημάδια.
Προφανώς τα σημάδια τα είδαν και αρκετοί κηφήνες που μαζεύτηκαν στο μαγαζάκι για να το κάνουν mall και να μοιράζουν αξιώματα και ευκαιρίες (ξέρετε εσείς).
Φίλε Θ.Η.Α. εγώ δεν έφυγα ποτέ, εγώ ήμουν στην ανανεωτική αριστερά γιατί πίστευα σε ένα καλύτερο κόσμο και μία καλύτερη κοινωνία. Εσύ μέσα από όλη την καλή σου διάθεση έφυγες από την αριστερά γιατί, και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, πλέον αγωνίζεσαι για τον Αλέξη και 10 κολλητούς του που έρχονται σαν ακρίδες να ξεζουμίσουν ότι απέμεινε ή ότι θα αφήσει ο Σαμαράς από την καημένη τη χώρα.
'Άλλωστε από την αλαζονεία τους και τη θλιβερή εικόνα αγένειας, αμάθειας και εξουσιομανίας έχασαν χθες.
Όπως λοιπόν νιώθω προδομένος από αυτούς έτσι θα νιώσουν και όσοι τίμιοι αριστεροί ακολούθησαν τη στροφή του Σύριζα στο λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση. Αργά ή μακάρι γρήγορα.

18.06.12 22:00
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Ελληνικός Λαός μας έχει μάθει να τού χαϊδεύοθν τα αυτιά (με ότι ακούγεται όμορφα στα αυτιά του) οι Πολιτικάντιδες τής ΝΔ και τού ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό η Ανθρωπιστική Κρίση θα χειροτερεύει κάθε 2, 3 μήνες με Νέα Μέτρα. Εάν ο Λαός μας δεν πάψει να είναι Κολλημένος και εάν δεν μάθει να σκέπτεται τότε είμαστε καταδικασμένοι όλοι. Δυστυχώς θα δούμε πολλά σε αυτήν εδώ την Χώρα.
19.06.12 08:21
Θ.Η.Α.
Manos τώρα μάλιστα με αποστόμωσες ! μιλάτε εσείς για αλαζονεία που όλη ή παρέα της ΔΗΜ.ΑΡ. - πρόεδρος Φώτης Κουβέλης την κάνατε πρίν 2 χρόνια εντελώς " αυθόρμητα " κατά την διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΝ ? καί έχετε τώρα το θράσος να διεκδικείτε για τον εαυτό σας το ρόλο του θεματοφύλακα της αριστεράς ? θα μας μιλήσετε εσείς για αγένεια με τον Ψαρριανό να χυδαιολογεί καί να παίζει τον ρόλο του Πάγκαλου της ΔΗΜ.ΑΡ ? θα μας μιλήσετε εσείς ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει φύγει απο την αριστερά την στιγμή που δεν βλέπετε την ώρα να τα κάνετε καί επίσημα πλακάκια με Ν.Δ..Σ.Ο.Κ. ? όσο για το ποιός νοιώθει προδομένος ρώτα τον κόσμο γύρω σου ! παραδεχτείτε ότι απλά θέλετε εδώ καί τώρα κυβερνητική καρέκλα με οποιοδήποτε τίμημα , καί είναι κρίμα που λείπει ή φυσιογνωμία του Παπαγιαννάκη ή μήπως αυτός δεν ήταν ανανεωτικός ? συνεχίστε έτσι και θα πάτε μακρυά σίγουρα !
19.06.12 11:23
Παναγιώτης
Τι να πω...
Η ελαφριά αισιοδοξία από το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου εξανεμίστηκε. Από εκεί που ο λαός έδειχνε να "μη μασάει" από τα ψέματα και να πετάξει μια για πάντα από την εξουσία τους απατεώνες που τον εκμεταλλεύονταν, τελικά δεν αποδείχτηκε αντάξιος της ιστορίας του ως ατρόμητος και απόγονος των 300 του Λεωνίδα και του Μεγα-Αλέκου, ούτε σοφός σαν απόγονος του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.
Σε αυτές τις εκλογές απέδειξε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι είναι ζυμαράκι να τον πλάσεις όπως θέλεις, όπως όόόόόλους τους λαούς στην υφήλιο, αν χρησιμοποιείς τους κατάλληλους παπαγάλους. Δεύτερον, ότι όταν βλέπει το πρόβλημα και θέλει να κάνει κάτι για να δώσει λύση, είναι να ψηφίζει πορτιέρηδες, μπράβους, παρκαδόρους και συνδέσμους οπαδών χουλιγκαναίων ποδοσφαίρου, για να πλακώνουν στο ξύλο τον Αλβανό νοικάρη που τους χρωστάει 5 νοίκια.

Και δεν το λέω αυτό γιατί θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και η μοναδική λύση. Το θέμα δεν είναι αν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί είσαι σίγουρος ότι αυτοί θα σώσουν τη χώρα. Το θέμα είναι να καταλάβεις ποιος σε έχει ήδη εξαπατήσει. Αν είσαι τίμιος δεξιός συντηρητικός ψηφοφόρος, ψήφισε Καμένο. Αλλά όχι και αυτούς που σε κλέβουν και σου λένε ψέματα. Και αυτό ο Ελληνικός λαός είτε δεν το έχει καταλάβει (καμία δικαιολογία), είτε έχει χεστεί επάνω του από το φόβο μήπως του πάρουν το μικροαστικό του τζιπάκι, είτε όντως είναι απατεώνας και τεμπέλης όπως λένε οι πεμπτοφαλαγγίτες Πάγκαλοι, Παπαδήμιοι, οι Σόυμπλε, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, η Bild, η WSJ και το Focus. Τώρα αν και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά που τάζει, αυτό θα φανεί μόνο αν ανέβει στην εξουσία.
Και φτάνει πια με την ηλίθια πιπίλα του "όλο το ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ". Ναι, πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, ναι, αλλά ποιος; Τα στελέχη ή οι ψηφοφόροι; Η βάση, οι ψηφοφόροι, φυσικά και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους έχουν κλέψει και κοροϊδέψει. Όμως γιατί να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά από μόνος του;! Γιατί να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στα τοπικά ψηφοδέλτια ένα πρώην κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ολόκληρη η βάση των ψηφοφόρων ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία προσπάθεια; Θα πρέπει να είναι κάποιος διανοητικά καθυστερημένος για να μοιραστεί με άλλον την πίτα που του σερβίρουν, ενώ έχει τη δυνατότητα να την φάει όλη μόνος του! Και για του λόγου το αληθές, αν εξαιρέσουμε τη Σακοράφα και τον Κουρουμπλή, πουθενά δεν έχω δει σε ψηφοδέλτια δήμων που έχω ψάξει κανένα όνομα από το ΠΑΣΟΚ που να πηγαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και η Κατσέλη, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι συζητά με τον Τσίπρα και συνεργάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ (οπότε τα στελέχη της Αρσέναινας να δώσουν γραμμή για Τσίπρα), πουθενά δεν έκανε τίποτα τελικά. Έλεος πια με την καραμέλα.
19.06.12 12:17
Manos
Θ.Η.Α. για αυτή την αλαζονεία μιλάω που τα ξέρετε όλα που οι υπόλοιποι είμαστε παπαγαλάκια, προσκυνημένοι ή και δεν ξέρω τι άλλο.
Λοιπόν από το Συνασπισμό έφυγα όταν ο Αλαβάνος έφερνε έναν ανεπάγγελτο για γιουσουφάκι του και πριν αυτό το γιουσουφάκι του φάει την καρέκλα.
Από κει και πέρα το σκέφτηκα πολύ για ΔΗΜΑΡ αλλά δεν την ψήφισα γιατί κι αυτοί σαν ΠΑΣΟΚ είναι. Τώρα που το σκέφτομαι το ΠΑΣΟΚ πάντα πολυσυλλεκτικό ήταν δεν μαζεύεστε λοιπόν εσείς, η ΔΗΜΑΡ κι ο Βενιζέλος να κάνετε το νέο ΠΑΣΟΚ. Μετά βγάζετε το Βενιζέλο αρχηγό και σε τρεις μήνες του τρώει την καρέκλα ο Τσίπρας και κάνει τον Κουβέλη αντιπρόεδρο κι όλοι θα είσαστε ευχαριστημένοι.
Και για να μη σου μείνει η απορία για πρώτη φορά ψήφισα ΚΚΕ και ξέρεις γιατί; γιατί ήταν οι μόνοι που έλεγαν την αλήθειά τους ακόμα και αν γνώριζαν πως θα τους στοιχίσει.
Εσείς σε λίγο θα μαζέψετε και το Θύμιο από τους ταξιτζήδες, κάνε μου τη χάρη λοιπόν και μη μου μιλάς για αριστερά, δεν ξέρεις τι είναι.
19.06.12 13:34
Manos
Αγόρι μου καλώς τραμπούκος είσαι. Άμα βαρεθείς να πετάς γιαούρτια με το Σύριζα, ή σε βαρεθούν αυτοί να πας στη Χ.Α. να δέρνεις κανένα Πακιστανό να εκτονώνεσαι για παραπάνω δε σε έχω.
Αλλά μια που είσαι δημοκράτης και αριστερός μπορεί κάποιος να ψηφίζει κάτι άλλο από Σύριζα ή μήπως ψάχνετε την IP μου να μου κάνετε φάκελο?
Πιο χθες και πιο σκοτάδι από εσάς δεν υπάρχει, αλλά ευτυχώς το φωνάζετε και θα σας πάρουν χαμπάρι.
19.06.12 16:48
Θ.Η.Α.
Manos τράβα το κουβαδάκι σου καί πήγαινε στη παραλία του Περισσού να πλατσουρίσεις μαζί με αυτούς που έχουν μείνει εκεί ακόμα τότε ! εσύ με την ίδια ευκολια μπορεί καί να ψηφίσεις καί χ.α. γιατί καί αυτοί θα σου λένε την αλήθεια κατά πώς την εννοούν βέβαια ! καί επειδή λές ότι βαδίζεις στα 44 για να μην σου δημιουργούνται καί ιδεές είμαι 49 χρονών καί ιδιωτικός υπάλληλος καί δεν δέχωμαι απο ένα " απολίθωμα " σαν καί του λόγου σου να μου κάνεις μαθήματα αριστερής ιδεολογίας άντε κομπλεξάρα καί πολύ ασχοληθηκα μαζί σου !
19.06.12 15:49
σχετικά
 
Τι είπε ο Αλ.Τσίπρας στον Μάρτιν Σουλτς πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου
Το πλαίσιο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαραμάδα για τις δημόσιες επενδύσεις.
 
 
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Βενιζέλου-Σουλτς
Την ανάγκη αναζήτησης συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
 
 
Σουλτς στον Θεοδωράκη: «Θα ήταν προτιμότερο ο Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι» (Photos)
«Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
 
Έχει πει κάποιος ότι τα πιο μεγάλα ψέματα λέγονται... >>
ΑΡΧΕΙΟ
Ο Όρκος της Καλής Ελπίδας
Κάθε καλή αρχή θέλει και συνέχεια, δηλαδή να διανύσει όλο τον δρόμο και να μην μείνει στην καλή εκκίνηση, την πολλά υποσχόμενη.>>
ΑΡΧΕΙΟ

Μπουκίτσες κοτόπουλο με πουρέ πατάτας
Το κοτόπουλο με τις πατάτες είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός. Όταν η πατάτα, γίνεται πουρές και το κοτόπουλο μπουκίτσες, μετατρέπονται σε ένα φαγητό με πλούσια γεύση, χωρίς να περάσετε ώρες στη κουζίνα σας.>>
Σοκολατένιος κορμός με σαντιγί και μερέντα
Γλυκό που παραμένει χρόνια στις προτιμήσεις μας. Ο κορμός περνάει από γενιά σε γενιά, με πολλούς τρόπους και αρκετές παραλλαγές. >>
ΑΡΧΕΙΟ
Ξεφυλλίστε ολόκληρο το "Π" κάθε Δευτέρα

Τρέχον Φύλλο: Φύλλο 1849 / 29.01.15
art
πράσινο
In Vitro
εκδόσεις
Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου
"
Ο... ΣΑΤΙΡΙΚΟΣ
Νικήτας Χιωτίνης
Επόμενες μέρες… >>
Κώστας Κουτσουρέλης
Ο Ντράγκι, ο Τσίπρας και οι προπομποί >>
ΑΡΧΕΙΟ
© Copyright το Ποντίκι | All rights reserved | Powered by Byte