search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Σε σκλάβους είχε μετατρέψει δυο άστεγους οικογένεια Βρετανών

20.04.2016 06:34
Σε σκλάβους είχε μετατρέψει δυο άστεγους οικογένεια Βρετανών - Media

Μια οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορείται πως κρατούσε αιχμάλωτους δύο άντρες για 26 χρόνια και τους χρησιμοποιούσε ως σκλάβους.  

 

Μια οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορείται πως κρατούσε αιχμάλωτους δύο άντρες για 26 χρόνια και τους χρησιμοποιούσε ως σκλάβους.  

Οι άντρες ζούσαν σε καλύβες ή γκαράζ όπου δεν υπήρχε ούτε ζέστη ούτε τρεχούμενο νερό, ενώ χρησιμοποιούνταν ως σκλάβοι εργασίας για κάθε είδους δουλειά από την οικογένεια. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης των κρατουμένων στο δικαστήριο, «κάθε φορά που δραπέτευαν από τους «αφέντες τους» εκείνοι τους έψαχναν και τους έφερναν πίσω».  

Οι άντρες για χρόνια πληρώνονταν είτε με αλκοόλ είτε με προϊόντα καπνού ή με το ευτελές ποσό των 10λιρών Αγγλίας την ημέρα, τη στιγμή του ζούσαν και εργάζονταν σε άθλιες συνθήκες.

«Τους αρνούνταν βασικές ανάγκες. Ήταν αιχμάλωτοι «υπάλληλοι»… τους φέρονταν σαν σκουπίδια και μπορούσαν να τους ασκήσουν βία όποτε ήθελαν» σημειώνει ο δικηγόρος τους, ενώ όπως υποστηρίζουν οι δυο άντρες που πέρασαν 26 χρόνια αιχμαλωσίας, όποτε έφερναν αντιρρήσεις στους «ιδιοκτήτες τους» εκείνοι τους μαστίγωναν για να υπακούσουν.

Ο ένας από τους δυο άντρες ήταν άστεγος τον οποίο περιέθαλψε η οικογένεια, ενώ  ο δεύτερος δόθηκε στην οικογένεια από άλλους ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό. 

Η οικογένεια αρνείται τις κατηγορίες περί αιχμαλωσίας, σκλαβιάς και καταναγκαστικής εργασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33