search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09
MENU CLOSE

Μεντβέντεφ: Έχουμε εισέλθει σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο

13.02.2016 11:50
Μεντβέντεφ: Έχουμε εισέλθει σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο - Media

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν εισέλθει σε έναν “νέο ψυχρό πόλεμο”.

 

 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν εισέλθει σε έναν “νέο ψυχρό πόλεμο”.

“Μπορούμε να πούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα: ολισθήσαμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο”, τόνισε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

“Αυτό που μένει είναι μια εχθρική και κλειστή πολιτική, κατά την άποψή μας, του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί πίστεψαν ότι η δημιουργία μιας λεγόμενης ζώνης φίλων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνιστούσε εγγύηση για ασφάλεια. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει ζώνη φίλων αλλά ζώνη αποκλεισμού. Η εμπιστοσύνη… είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, ωστόσο οφείλουμε να ξεκινήσουμε. Οι θέσεις μας διαφέρουν αλλά δεν διαφέρουν όσο πριν από 40 χρόνια όταν στην Ευρώπη υπήρχε ένα τείχος”, υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ.

Ο ρώσος πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβαρδίζουν άμαχους στη Συρία, λέγοντας ότι αυτό “απλά δεν είναι αλήθεια”.

“Ουδεμία απόδειξη υπάρχει ότι βομβαρδίζουμε άμαχους, παρότι μας κατηγορούν γι αυτό”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ απαντώντας στον γάλλο ομόλογό του ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.

“Η Ρωσία δεν προσπαθεί να επιτύχει κάποιους μυστικούς σκοπούς στη Συρία. Προσπαθούμε απλά να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα”, τόνισε και πρόσθεσε ότι η Μόσχα θέλει να αποτρέψει πιθανή είσοδο εξτρεμιστών μαχητών στη Ρωσία.

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ακόμη ότι μόνο μια τακτική συνεργασία της Μόσχας και της Ουάσινγκτον μπορεί να οδηγήσει σε εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία. “Θέλω να τονίσω ότι η τακτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα είναι ζωτικής σημασίας. Και εννοώ τακτική – κάθε μέρα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09