search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Το σουτιέν των 10 εκατ. και άλλα εξοργιστικά ακριβά δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο

13.02.2016 09:21
Το σουτιέν των 10 εκατ. και άλλα εξοργιστικά ακριβά δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο - Media

Σύμφωνα με έρευνα ο μέσος Βρετανός δαπανά 50 λίρες για ένα δώρο προς τον σύντροφό του για την γιορτή των ερωτευμένων, όμως υπάρχουν και δώρα που ξεπερνούν σε κόστος, όχι μόνο την φαντασία των περισσοτέρων, αλλά και τα όρια της ανοχής για τις κοινωνικές ανισότητες και τη σπατάλη που κάποιοι μπορούν να αντέξουν.

 

Σύμφωνα με έρευνα ο μέσος Βρετανός δαπανά 50 λίρες για ένα δώρο προς τον σύντροφό του για την γιορτή των ερωτευμένων, όμως υπάρχουν και δώρα που ξεπερνούν σε κόστος, όχι μόνο την φαντασία των περισσοτέρων, αλλά και τα όρια της ανοχής για τις κοινωνικές ανισότητες και τη σπατάλη που κάποιοι μπορούν να αντέξουν.

Η Daily Mail, σε δημοσίευμά της γράφει για δώρα που έμειναν στην ιστορία για την «αξία» τους. Ο Μπέκαμ χάρισε στη σύντροφό του ένα κολιέ κόστους 5.5 εκατ. λιρών Αγγλίας και η Αντζελίνα Τζολί αγόρασε στον σύζυγό της μία ελιά 200 ετών για να τη φυτέψει στο παλάτι τους στη Γαλλία κόστους 12.000 λιρών.

Σε αυτή τη μεγάλη λίστα, περιλαμβάνεται ένα σύνολο εσωρούχων της Victoria’s Secret που περιλαμβάνει 1.300 πολύτιμους λίθους και το κόστος του ξεπερνά τα 10 εκατ. λίρες. Η ίδια εταιρεία έχει στη «βιτρίνα» της ακόμη ένα σουτιέν το οποίο κοστολογεί στα 8,7 εκατ. λίρες και το οποίο περιλαμβάνει 2.900 διαμάντια.

Τα λουλούδια είναι ένα συνηθισμένο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όμως αυτό τα μπουκέτο με τα 1000 τριαντφυλλα, λίγοι μπορούν να το προσφέρουν στο ταίρι τους, καθώς κοστίζει 9.000 λίρες.
Ακόμη λιγότεροι μπορούν να αγοράσουν ένα μπουκέτο με 12 άγριες ορχιδέες που ανθίζουν κάθε πέντε χρόνια μπορούν να «στολίσουν» το σπίτι για μερικές ημέρες με κόστος 23.600 λιρών.

Τα πιο ακριβά σοκολατάκια της εταιρείας The Ross Limited έχουν διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα, έχουν επίστρωση χρυσού και τα έξι κοστίζουν 9.700 λίρες.

Οι γυναίκες που εκτιμούν τις ωραίες τσάντες θα ικανοποιηθούν από την συγκεκριμένη της εταιρείας Fendi που είναι φτιαγμένη από χρυσό και κοστίζει 25.000 λίρες. Όμως υπάρχουν και πιο ακριβές που είναι φτιαγμένες από δέρμα σπάνιου λευκού κροκόδειλου και πωλείται για 128.000 λίρες.


Τα αρώματα είναι συνηθισμένα δώρα, αλλά το συγκεκριμένο του Clive Christian κοστίζει 149.000 λίρες. Ένα γεύμα ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, από τον σεφ, με αστέρι Michelin, Adam Simmonds, κοστίζει περισσότερο από 90.000 λίρες, 61.000 για το φαγητό και 31.000 για το κρασί.

Ένα αρκουδάκι είναι επίσης ένα καλό δώρο, αλλά το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και κρατάει ένα διαμάντι αξίας 20.800 λιρών.


Αυτό το μποιυκάλι σαμπάνια κοστίζει 1,2 εκατ. λίρες καθώς είναι γαλλικής παρασκευής, συσκευασμένη στο Λονδίνο με χρυσή ετικέτα με το όνομα του αγοραστή και άψογα λευκά διαμάντια.

Τέλος, υπάρχουν και οι «απλές» κάρτες για τις ευχές για την ημέρα, όπως αυτή η χρυσή κάρτα που τοποθετείται σε μεταξένιο φάκελο και κοστίζει 2.400 λίρες ή ένα στυλό με σώμα από πλατίνα και χρυσό που κοστίζει 3.300 λίρες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48