search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Αποκάλυψη-βόμβα Βαρουφάκη: Υπήρχε συμφωνία χρηματοδότησης με την Κίνα-Την ανέτρεψαν οι Γερμανοί (Video)

19.01.2016 19:56
Αποκάλυψη-βόμβα Βαρουφάκη: Υπήρχε συμφωνία χρηματοδότησης με την Κίνα-Την ανέτρεψαν οι Γερμανοί (Video) - Media

Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για την περίοδο της διαπραγμάτευσης προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ.

 

Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για την περίοδο της διαπραγμάτευσης προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν για να αναζητηθεί εναλλακτική χρηματοδότηση από ρωσικά ή κινεζικά κεφάλαια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ομολογεί πως η κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία με το Πεκίνο για κινεζική χρηματοδότηση, σχέδιο που φέρεται να ανατράπηκε έπειτα από γερμανική παρέμβαση…

Στην περίπτωση της Ρωσίας αναφέρει ότι δεν είχε εμπλοκή και μάλιστα ήταν αντίθετος «και μάλιστα είχα πει στον Πρωθυπουργό ότι, έστω παίρνουμε 5 δισ. για τον αγωγό τι να τα κάνουμε; Θα τα βάλουμε στον κοινό λογαριασμό κράτους και Εθνικής Τράπεζας; Αμέσως η Τρόικα θα ξέρει ότι έχουμε άλλα 5 δισ και απλά θα καθυστερήσει και άλλο τη διαπραγμάτευση».

Η Κίνα, όμως, «είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση». «Στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να συνάψει πιστωτικές συμφωνίες με άλλες χώρες έτσι ώστε να αυξήσουμε την πίεση στην ΕΚΤ να κάνει το καθήκον της ουσιαστικά. Αυτή η συμφωνία επήλθε, ανετράπη όμως, με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο, όπως υποστηρίζει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35