Μέτρα για την τόνωση της αγοράς ζητά η ΕΣΕΕ
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κατέθεσε το «μνημόνιό» της στους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας κατά την διάρκεια της συνάντησής τους την Δευτέρα.
Η ΕΣΕΕ κατά την συνάντηση με τους υπουργούς επεσήμανε πέντε κρίσιμα σημεία για την τόνωση της αγοράς.
1) Τον κίνδυνο «αφελληνισμού» των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και την ανάγκη ανάπτυξή τους με στοιχεία ηλεκτρονικής εμπορικής γεωγραφίας.
2) Την αντίθεσή της στην αύξηση και στη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλότερο ΦΠΑ και την ανάγκη μείωσής του από το 2011.
3) Η ΕΣΕΕ λέει «όχι» σε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αλλά λέει «ναι» στη θέσπιση νομοσχεδίων-«σκούπα» για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.
4) Την ανάγκη επιδότησης της εργασίας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
5) Εξέφρασε τη διαφωνία της με τις αλλαγές στα παραγωγικά υπουργεία, καθώς εκτιμά ότι θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Τέλος, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Β.Κορκίδης τόνισε επίσης ότι οι τράπεζες πρέπει να τους δανείσουν περισσότερο χρόνο και λιγότερο χρήμα.


ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ