search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:23
MENU CLOSE

Η «μαύρη τρύπα» στα γκάλοπ, το εκλογικό κόστος από το Qatargate και οι «δόξες» της κυρίας Βρεττού στην Αττικής

20.12.2022 06:00
dimoskopisi-new

⁃ Το Qatargate έχει πολύ δρόμο ακόμα, σε ό,τι αφορά στις αποκαλύψεις και για πιθανή εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ.

⁃ Από την υπόθεση αυτή είναι βέβαιο ότι θα πληγεί το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα το δούμε στις δημοσκοπήσεις, αλλά για αυτές, κρατήστε μικρό καλάθι.

⁃ Ένα άγχος το έχει και η ΝΔ στην περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή και δικών της στελεχών στο σκάνδαλο Qatargate και σε όλο αυτό ας προσθέσουμε και το κόστος από τις υποθέσεις Μαρία Σπυράκη, Πάτσης, τηλεφωνικές υποκλοπές.

⁃ Από την άλλη, ο λογαριασμός για το εκλογικό κόστος που θα εισπράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη συμμετοχή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος στις κάλπες.

⁃ Μιας και λόγος για τις δημοσκοπήσεις, να σας πω ότι γενικά αυτήν την περίοδο να είστε επιφυλακτικοί, γιατί απ΄ ό,τι μου έλεγε δημοσκόπος, επτά στα δέκα τηλεφωνήματα που γίνονται, μόλις ακούνε ότι πρόκειται για πολιτική έρευνα, τους κλείνουν το τηλέφωνο.

⁃ Με τα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση λίγο-πολύ ψαρεύει ψήφους από εκλογικά κοινά τα οποία είχαν απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Όμως η «μεγάλη τρύπα» στην εκλογική στόχευση της Ν.Δ., θα προέλθει από τα κόκκινα δάνεια και γενικά από την στάση των τραπεζών έναντι δανειοληπτών, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

⁃ Μιας και ο λόγος για τις τράπεζες, πώς βλέπετε το σήριαλ με την Τράπεζα Αττικής; Δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας από την όλη εξέλιξη. Σήμερα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αύριο η αύξηση, το τάδε ξένο fund, ο τάδε επενδυτής, το πράγμα δεν λέει να τελειώσει.

⁃ Η νέα CEO της Τράπεζας Αττικής, κυρία Βρεττού, αν είχε ενδιαφερθεί ουσιαστικά , όσο ενδιαφέρεται να κουβεντιάζει με παράγοντες της αγοράς για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες της, θα είχε πετύχει τον στόχο της αύξησης προ πολλού. Εκτός από το όνειρο που είχε δει ότι θα γίνει μεγάλη τραπεζίτης, χρειάζονται και πράξεις για να το πετύχεις.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι, για ποιο λόγο και για πόσο καιρό «άκουγαν» τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και οι μηνύσεις του Γιώργου Κύρτσου

Οι βολές του Politico κατά του Επιτρόπου Μ. Σχοινά, το άγχος του ΠΑΣΟΚ για τα γκάλοπ και οι διώξεις που έρχονται για τις υποκλοπές

Η Μαρία Σπυράκη στον «μύλο» των Βρυξελλών, η μπίλια των εκλογών και το κόψιμο υποψηφίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:23